divendres, 2 de novembre del 2018

Arròs al forn amb peus de porc i bolets


Un arròs al forn valencià...una mica contundent, però ara que s'acosta el fred ja vé de gust això de menjar de forma més consistent...

Ingredients (2 persones):
160 g d'arròs
1 peu de porc tallat per la meitat
2 botifarrons de ceba
1 grapat de bolets (en el nostre cas, rovellons)
4 o 5 talls de cap de costella
1/2 pebrot verd
1/2 pebrot vermell
1/2 ceba
2 tomàquets madurs
uns brins de safrà
1 tomàquet gros madur
1 grapat de cigrons cuits (50 g)
2 alls
julivert, una branqueta

Brou de verdures o millor, brou de coure els peus de porc (2 cops el pes de l'arròs)

Recomanem bullir els peus de porc  i reservar-ne el brou (aquí)

En una cassola de fang, primer sofregirem els alls sencers pelats fins a tenir-los de color ros, els  retirarems i els reservarem. Després enrossiremm els trossets de cap de costella i hi afegirem la ceba picolada ben fineta.

Un cop la ceba comenci a transparentar, hi afegim els pebrots també ben picolats. Quan tot sigui ben cuit, hi afegim el tomàquet ratllat i deixem concentrar. Hi afegim els brins de safrà torrats i picadets i els bolets tallats a trossets.

Fem una picada amb el julivert i els alls prèviament sofregits i els hi afegim.

Afegim els botifarrons una mica punxats i l'arròs i deixem que doni un parell de voltes i que agafin el sofregit. Hi aboquem el brou que tindrem a punt de bullir i els peus de porc tallats a trossos i , si es possible, amb els ossos més grossos retirats.

Quan el brou comenci a bullir de nou a la cassola, hi afegim el tomàquet gros tallat a rodanxes i els cigrons. Posem la cassola al forn prèviament calent a 200º, i deixem que cogui durant 15-20 minuts (dependrà del forn) . Retirem del forn i deixem reposar, barrejant l'arròs que hagi quedat damunt amb el del fons perquè acabi de coure's.Cinc minuts de repòs i a menjar!

1 comentari:

jorgeefrrr828 ha dit...

Good post. I be taught something tougher on totally different blogs everyday. It would all the time be stimulating to learn content material from different writers and observe a bit something from their store. I’d favor to make use of some with the content on my blog whether you don’t mind. Natually I’ll provide you with a link in your net blog. Thanks for sharing. online casino gambling

Seguidors