divendres, 5 d’abril del 2019

Arròs amb crosta de blanc i negre


Un tipic arròs al forn valencià. Hi hem fet alguns canvis en el procediment però la recepta segueix força les instruccions que trobareu en aquest bloc (que ja fa temps que està abandonat) dedicat exclussivament a arrossos al forn i que és una mina: aqui

Ingredents (4 persones):

360 g d'arròs
4 botifarrons de ceba
200 g de cigrons cuits
4 slasitxes o 1 botifarra crua en 4 trossos
1 alberginia
2 o 3 tomàquets ben madurs
4 ous
2 o 3 grans d'all
1 nyora
safrà
brou suau o aigua o brou de bullir els cigrons (el doble de volum que d'arròs)

Aquest arròs el farem com semmpre a la cassola de fang.

Començarem per a pelar i tallar a daus l'albergínia. Salarem i ho posarem en un escorredor perquè deixen anar l'amargor.


Posarem un raig d'oli a la cassola i hi sofregirem l'albergínia i la reservarem. En aquest mateix oli, comnçarem a sofregir els alls.Quan comencin a enrossir, hi afegim el tomàquet ratllat.  També hi afegirem el safrà i la carn de la nyora que haurem tret amb l'ajut d'un ganivet. Deixem que es concentri bé i llavors, hi afegim la botifarra i els botifarrons punxats per a evitar que petin. Hi tirem també els cigrons. Quan siguin una mica cuits els botifarrons i la botifarra, hi afegim l'arròs i el brou que tindrem a part ben calent. Cal abocar-hi el doble de volum de brou que d'arròs. Afegim també els cigrons i deixem que arrenqui el bull.

Quan la cassola estigui fent xup-xup, la posem deseguit al forn ben calent a 220º.

Haurà d'estar uns quaranta minuts i a mitja cocció, caldrà tirar-hi pel damunt, l'albergínia ja cuita i que teniem reservada i els ous batuts. Deixem que acabi de coure (no remenar en cap moment). Apaguem el foc, deixem repossar cinc minuts i ja ho podem servir.





Seguidors