dimecres, 17 d’abril del 2019

Arròs d'ànec amb carxofes i faves

Un arròs típic del Delta i aprofitant productes de temporada com la carxofa i les faves. boníssim!

Ingredients (2 persones):

160 g d'arròs
mig ànec tallat a octaus.
2-3 carxofes
un grapat de faves ja pelades
1/2 ceba petita
2-3 tomàquets ben madurs
1/2 pebrot vermell
safrà
2 alls
julivert
brou suau de verdures o d'ossos d'ànec.

Nosaltres varem començar per a fer un brou amb alguns ossos d'ànec i les carxofes i les faves. Quan l'hem tingut fet, em retirar les carxofes i les faves reservant-les per l'arròs i hem mantingut el brou calent.

Atenció! per tallar les carxofes i que no ennegreixin, es recomanable tallar-les i deseguit, possar-les en aigua amb trossos de llimona i uns brots de julivert.

Bé, un cop tinguem el brou llest i els octaus d'ànec nets de possibles borrissols i de greix, passem a fer un sofregit de la següent manera: en una cassola de fang, enrossim els talls d'ànec, i quan siguin rossos, hi afegim els alls i deixem que agafin color. Els retirem (els alls) i reservem i llavors, hi afegim la ceba i el pebrot vermell picolat ben fi. Deixem que suïn les verdures i es coguin i llavors, hi afegim el tomàquet ratllat  i el safrà i deixem que es concentri el sofregit. A part, fem una picada amb els alls enrossits i el julivet i quan sigui llesta, ho afegim al sofregit.

Quan el sofregit sigui ben concentrat, hi afegim l'arròs i deixem que es barregi bé tot. Hi afegim, llavors, les verdures i deseguit, el brou ben calent. Apugem el foc perquè estigui més aviat fort i quan el brou comencí a bullir, ho abaixem al mínim i deixem que cogui fins que l'arròs sigui cuit (uns 20 minuts). Apaguem el foc, ho deixem repossar cinc minuts i ja ho tenim!

Seguidors