dimarts, 30 de març del 2010

Allioli d'ou

Una salsa coneguda per tots, ideal per acompanyar carns, però també verdures bullides o a la graella, l'arròs negre o els fideus rossejats o guisats de peix...

Necessitarem:

2 o 3 alls (això va a gustos)
un rovell d'ou
oli (d'oliva, of course)
sal
L'ou ens ajudarà a lligar-ho tot i també suavitzarà el gust. Començarem per aixafar els alls pelats amb la sal al morter. Quan tinguem ja feta una pasta, li afegirem el rovell i seguirem treballant-ho per lligar la salsa. Un cop ho tinguem ben homogeni, comença la tasca més difícil: afegir l'oli i fer l'emulsió. Cal afegir l'oli gota a gota o, com a molt, amb un petit rajolí, i no afegir-ne més fins que no s'hagi lligat bé. Anirem remenant amb la mà de morter suaument. Quant més oli afegim, més salsa obtindrem, però anirem augmentant el risc que se'ns talli... Cal tenir paciència i remenar a poc a poc. Aquest és el truc. N'hi ha d'altres, és clar, de trucs, tots més o menys pintorescos, per exemple : la meva àvia no deixava que ningú mirés l'allioli mentre ella el feia (de fet tapava el morter amb un drap perquè no poguéssim mirar) i mai no se li tallava!! Ho podeu provar si teniu algú xafardejant al voltant....
Cal que ens quedi dens i brillant com a la foto. Bona sort!

Seguidors