diumenge, 21 de març del 2010

Melindros i melindros de xocolata

Tornem amb una recepta d'aquestes dates. Divendres era Sant Josep i que millor que acompanyar la crema cremada amb uns melindros? I, ja posats, que tal si a més provem un "invent" i en fem uns quants que no calgui sucar a la xocolata perquè ja la porten incorporada?
Necessitarem (per uns 30 melindros):
4 ous
140 gr de sucre blanc
120 gr de farina
sucre glaç
xocolata amarga (pels melindros de xocolata)

Separem els rovells de les clares. Muntem les clares a punt de neu i quan ja quasi estiguin, afegim uns 20 gr. de sucre i seguim muntant fins que quedin ben fortes.
Batem els rovells amb la resta del sucre blanc fins que la crema es torni blanquinosa i molt cremosa. Afegim a poc a poc la farina prèviament tamisada (la podem passar per un colador si no tenim cap tamís). Quan tot sigui barrejat, hi afegim amb compte i treballant-ho el mínim possible, les clares muntades.
Passem la pasta a una màniga pastissera, amb un broc gros.
Damunt d'un safata de silicona anem fem tires de pasta d'uns dos dits de gruix i llargues com un dit. Empolsinem per damunt amb el sucre glaç un parell de cops. Ara, ja ho podem posar al forn (cal que estigui a uns 190º).
Quan siguin una mica acolorits, ja els podem treure, però compte que no comencin a torrar-se! No us espanteu si semblen molt tous, quan es refreden acaben d'agafar la consistència.



Melindros de xocolata: com que tenia una mica de xocolata amarga en pols, vaig pensar no fer uns melindros per sucar a la xocolata, sinó un tot integrat. Vaig reservar una part de la pasta anterior i li vaig afegir una mica de pols de xocolata amarga i en fer les tires damunt la silicona, ho vaig empolsinar de sucre i de més xocolata amarga. Han quedat molt bons, tot i que a mi la pasta m'ha quedat una mica més clareta que els melindros "normals". Espero que la propera vegada quedi igual de consistent!

Seguidors