dissabte, 6 de març de 2010

Colomins a la riojana

Aquest és un plat molt senzill de fer i que dóna uns grans resultats. La recepta original és tradicional de la Rioja i utilitza perdius; però com que jo no en tenia l'he feta utilitzant uns colomins. També pot quedar bé amb gotlles, per exemple.

Necessitarem:

4 colomins grossets
150 cc d'oli i una mica més per sofregir-los
150 cc de vinagre negre
150 cc de vi blanc
100 cc d'aigua
2 o 3 grans d'all sense pelar
2 0 3 cebes (o millor encara 5 o 6 cebetes petitones)
grans de pebre negre i sal
julivert, farigola i 1 fulla de llorer

Cal netejar bé els colomins, socarrimant les restes de plumons si fos necessari. No s'han de tallar, si no que els courem sencers.
Un cop nets, poseu-los a sofregir amb una mica d'oli en una cassola de parets altes. Un cop agafin color, afegir-hi la resta dels ingredients: l'oli, el vinagre , el vi blanc, el pebre, alls , la farigola i el llorer, les cebes peleu-les, però deixeu-les també senceres.
Cal posar el foc baixet, tapar la cassola i deixar que es coguin fins que quedin tendres: tardaran una hora aproximadament.
Es poden servir freds o calents.
I ja està! com veieu, ben senzill i amb poca feina....


Seguidors