Aquesta recepta la vaig treure, ja fa un grapat d'anys, d'un llibre que tenia per títol alguna cosa així com "les millors receptes de la
mediterrània" ; l'autora era anglesa i podies trobar-hi receptes tant gregues, com
egípcies, italianes, franceses, sirianes, turques,
etc. Fins i tot hi havia la recepta de
l'escalivada! Vaja, que hi estava representat
efectivament tot el Mare
Nostrum. Aquesta mena de llibres sempre s´han d'agafar amb una mica
d'escepticisme, crec jo (fins a quin punt són adaptacions ó lliures
interpretacions de l'autor/a?) . En fi, l'autora deia que la recepta era originaria d'Egipte (
pràcticament el plat nacional) i que normalment es feia amb faves però es podia fer també amb mongetes. Jo l'he feta sempre amb mongetes, i normalment a l'estiu (no cal cuinar) o per dur a la carmanyola. És ràpid i bo. No és pot demanar més!
Per a fer-lo necessitarem:
mongetes cuites (la quantitat dependrà de la gana de cadascú)
comí
llimona
julivert i all
Tan sols cal barrejar les mongetes cuites amb el comí, l'all i el julivert picats ben petits. Amanim amb oli i acompanyem el plat amb talls de llimona.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada