dimarts, 23 de març de 2010

Ful Medames (mongetes amb comí)

Aquesta recepta la vaig treure, ja fa un grapat d'anys, d'un llibre que tenia per títol alguna cosa així com "les millors receptes de la mediterrània" ; l'autora era anglesa i podies trobar-hi receptes tant gregues, com egípcies, italianes, franceses, sirianes, turques, etc. Fins i tot hi havia la recepta de l'escalivada! Vaja, que hi estava representat efectivament tot el Mare Nostrum. Aquesta mena de llibres sempre s´han d'agafar amb una mica d'escepticisme, crec jo (fins a quin punt són adaptacions ó lliures interpretacions de l'autor/a?) . En fi, l'autora deia que la recepta era originaria d'Egipte (pràcticament el plat nacional) i que normalment es feia amb faves però es podia fer també amb mongetes. Jo l'he feta sempre amb mongetes, i normalment a l'estiu (no cal cuinar) o per dur a la carmanyola. És ràpid i bo. No és pot demanar més!

Per a fer-lo necessitarem:

mongetes cuites (la quantitat dependrà de la gana de cadascú)
comí
llimona
julivert i all

Tan sols cal barrejar les mongetes cuites amb el comí, l'all i el julivert picats ben petits. Amanim amb oli i acompanyem el plat amb talls de llimona.

Seguidors