dijous, 16 de setembre de 2010

Amanida de figues amb mel i mató

Aquesta amanida és una adaptació d'una que ens van servir en un restaurant de Barcelona. Ara que estem a plena temporada de figues, us recomano que ho aprofiteu i la proveu!
Ingredients (4 persones):
Enciams variats (vaig fer servir una bossa de barreja per amanides): amb enciam, rúcula, canonges....
ceba
10 o 12 figues coll de dama
tomàquets cherry (o qualsevol altre tipus adient per amanides com els de Montserrat)
mató (jo vaig fer servir un que vénen als súpers de la marca Cadí)
mel suau (jo vaig fer servir de taronger)
oli i vinagre

Tallem la ceba en anelles, els tomàquets a trossos o sencers si son cherrys. Tallem les figues a quarts o en sis trossos depenen del tamany. Netegem l'enciam i el tallem a trossets al gust.
Barregem l'enciam i la ceba i la resta de verd que hagem triat. Afegim els tomàquets i ho amanim amb oli i vinagre (una mica). Posem les figues al voltant del plat, procurant que facin bonic i damunt l'enciam un bon tros de mató. Damunt del mató hi tirem una mica de mel. I ja ho tenim llest per servir.

1 comentari:

Teresa ha dit...

Aquesta amanida es mereix un 10! ha d'estar super bona!
Salutacions

Seguidors