diumenge, 21 de novembre del 2010

Carquinyolis de festucs

Els carquinyolis són unes pastes molt fàcils i ràpides de fer. En aquest cas, canviem les atmelles per festucs i la canyella d'aromatitzar pel cardamom.

Ingredients:
175 g de farina
100 g de sucre
1 ou (més un altre per pintar-los)
100 g de festucs crus sense closca
llevat en pols
1 culleradeta de cardamom
1 llimona (les ratlladures de la pell)

Començarem per deixar els festucs una estona en remull amb aigua freda perquè així s'enganxaran millor a la farina.
Fem un volcanet amb la farina, i al centre hi posem el llevat, el sucre, l'ou, les ratlladures de la llimona i el cardamom.
començarem a treballar tots els ingredients del centre del volcanet i anirem afegint poc a poc la farina dels cantons i quan comenci a agafar consistència la pasta, hi afegirem els festucs prèviament escorreguts (però no els eixugarem). Treballarem la pasta fins que ens quedi ben lligada.
Llavors en farem dues parts i amb la mà els hi donarem forma com de baget, no gaire gruixuda (uns 5 cm de diàmetre). Les dues peces les posarem en una safata que pugui anar al forn, una mica separades entre elles (creixen per efecte del llevat) i els pintarem pel damunt amb el rovell de l'ou. Cal que tinguem el forn a 180 graus, enfornem la safata (folrada amb la planxa de silicona o si no en tenim, pintada amb mantega). Cal que coguin uns 15- 20 minuts.
Quan tinguin les dues "barretes" un color dauradet, les traurem del forn, i amb un ganivet, les tallarem com si talléssim un fuet. Si volem, i ens agrada que els carquinyolis quedin daurats i durets, els tornarem a posar al forn un cop tallats, a la mateixa safata, però tots panxa enlaire.
Els deixem refredar damunt d'una reixeta.

2 comentaris:

Ornella ha dit...

Deliziosi questi dolci sembrano i cantucci in version pistacchi che io adoro! Complimenti! Buon inizio settimana

Anirac ha dit...

ciao,
i carquinyoli e i cantucci sono pratticamente identicchi efettivamente!
Buon inizio della settimana anche a te!

Seguidors