diumenge, 14 de novembre del 2010

Llenties amb bolets i botifarrons

Una altra recepta per aprofitar la temporada de bolets. Aquesta recepta crec que era de la Simone Ortega; la veritat és que la vaig trobar a una revista d'aquelles que tenen a les sales d'espera del metge (o potser era a la perruqueria?) ; no ho recordo exactament, però de seguida que la vaig veure vaig decidir que calia provar-la.
En aquest cas hem fet servir camagrocs, però amb rossinyols també està boníssima, i amb trompetes de la mort també queda molt bé.

Ingredients (per a 2-3 persones)
250 g de llenties sense coure
1 botifarró de ceba
300 g de bolets (camagrocs o Cantharellus lutescens)
1 porro
2 tomàquets madurs
1 all
1 fulla de llorer
1 cullerada d'anís


Per coure les llenties farem el següent: en una olla grossa, posarem aigua abundant, el gra d'all pelat, la fulla de llorer i les llenties, tot en fred. Taparem l'olla i la posarem al foc. Deixarem que es cogui. Quan les llenties ja siguin toves, les salarem (mai abans). Atenció! si les llenties són "pardines" no cal remullar-les, però si no són, es recomenable possar-les en aigua freda la nit abans.

En una paella, hi tirem un raig d'oli i el porro tallat menut, deixem que s'estovi. Quan sigui transparent, però sense agafar color, hi tirem els tomàquets ratllats, deixem que el sofregit es concentri. Llavors, hi tirem els bolets ja nets, en el cas dels camagrocs, normalment, no cal que els tallem a trossets, tenen un tamany ideal per a menjar sencers. Quan siguin quasi cuits, esparraquem el botifarró i l'afegim a la paella a trossets. Deixem que es cogui tot junt un parell de minuts i llavors aboquem tot el contingut de la paella, dins l'olla de les llenties. Hi tirem també la cullerada d¡anís. Deixem que faci xup-xup uns minuts, tot junt i ja ho tenim.

2 comentaris:

Ornella ha dit...

Le lenticchie mi piacciono moltissimo ma non avevo ami sentito l'abbinamento con i funghi da provare senz'altro! Ciao e buona settimana

Teresa ha dit...

Ostres, llenties amb bolets!!! ha d'estar molt bo aquest plat!
Salutacions!

Seguidors