dilluns, 8 de novembre del 2010

Terrina de cigrons i verdures

Aquesta recepta té l'origen en receptari francès i és molt popular als blocs en aquesta llengua. Normalment, a totes aquestes versions, es manté la combinació de verdures (pastanagues i xarlota), però és molt fer amb les vostres verdures favorites: pèsols, mongeta verda, coliflor o bròquil, et. En tot cas, ajuda molt a la presentació del plat aconseguir que hi hagi una mica de combinació de colors, sempre farà la terrina molt més atractiva visualment.

Ingredients:
150 g de farina de cigrons
1/2 l. d'aigua
3 pastanagues
2 porros
2 culleradetes de curry
1 all
sal
Ratllem les pastanagues , tallem els porros a rodanxes finetes i també el tallem ben finet.
En una paella amb una mica d'oli, hi tirem l'all, abans que agafi color, hi tirem també les pastanagues i els porros i el curry, ho salem i deixem que cogui a foc baix, fins que sigui tou, però sense agafar color. Ho reservem.
En una cassola a foc baix, aboquem l'aigua, i abans que s'escalfi, hi anem barrejant la farina de cigrons. Cal anar remenant constantment per aconseguir una pasta fina, sense grumolls (podeu fer servir un batedor o tamisar la farina amb un colador). Quan la pasta sigui densa, la retirem del foc i hi barregem les verdures.
Aboquem tota la pasta en una terrina o en un motllo de plum-cake. Enfornem'ho a 180º per uns 40 minuts (dependrà del forn). Quan sigui cuita la terrina, ho desenmotllem i ja ho tindrem llest per servir.

1 comentari:

Jo mateixa ha dit...

Ostres, per fi una terrina feta sense ous. Perfecte per mi.
Prenc nota i la penso fer a veure si em queda tan be com a tu.

Seguidors