dijous, 16 de juny del 2011

Terrina de salmó i formatge de cabra

A l'estiu les terrines i els pastissos salats freds venen molt de gust, acompanyades d'una amanida van molt bé per a fer un dinar o un sopar; també són molt pràctiques a l'hora de fer pic-nics i excursions. En aquesta d'aquí, barregem el salmó fumat amb tàperes i formatge. La recepta original és d'un llibre francès del que desconec el nom perquè me'l varen "passar" amb fotocòpies, jo l'hi he afegit les tàperes.

Ingredients (4 persones):
3 ous
150 g de farina
1 culleradeta de cafè de llevat tipus royal
120 ml d'oli
100 ml de llet
50 g de gruyere ratllat
50 g de formatge de cabra tipus rulo
1 cullerada sopera de tàperes
120 g de salmó fumat tallat petit
1 cullerada sopera d'anet
pebre negre

Barregem els ous, amb la farina,el llevat, l'oli i el pebre negre. Quan sigui tot ben barrejat, hi afegim la llet i els formatges. Seguim barrejant bé. Afegim finalment, l'ànet, el salmó i les tàperes.

Aboquem la barreja en un motllo de silicona, o en un motllo "normal" untat amb mantega i farina.

Fiquem-lo al forn a 180º, durant uns 40 minuts (dependrà del tipus de forn)

Un cop cuit, el deixem refredar dins el motllo i quan sigui fred, llavors el desenmotllem.

3 comentaris:

No tot són postres ha dit...

i per a les revetlles que ara s'acosten! Quin magnífic cake salat!!

PTNTS
Dolça

Gemma ha dit...

M'encanten els cakes salats, com tu dius són ideals per a un sopar informal amb els amics. I la combiancó de formatge i salmó ha de quedar molt gustosa!

Unknown ha dit...

Ahir vaig provar aquesta recepta i em va quedar boniiissima!!! Potser la vaig trovar una mica massa consistent, pero la tornare a fer,segur, provare amb menys farina. Felicitats i gracies per la vostra feina!!!
Meri

Seguidors