dimecres, 1 de juny de 2011

Muffins salats de roquefort i nous ( i de feta i olivada)

(in basso la versione italiana per la riccolta "feta...."

Feia molt de temps que volíem provar de fer uns muffins salats i al final havíem d'anar d'excursió i ens vàrem decidir per portar els muffins i fer una mena de pícnic. En vàrem fer de dues menes: roquefort i nous i feta amb olivada d'arbequines i farigola. Amb les proporcions de la recepta surten molt bé, i en tot cas, si segons els ingredients que hi afegim "extres" ens queda massa seca la pasta, hi podríem afegir un rajolí de llet.

Ingredients (surten unes 6 peces de cada mena):
300 g de farina
3 ous
1 iogurt grec
50 ml d'oli d'oliva
1 cullerada de llevat tipus royal

pels muffins de roquefort i nous:
10 nous
150 g de formatge roquefort aproximadament
sal i pebre negre

pels muffins de feta i olivada:
100 g de feta
1 cullerada grossa d'olivada d'olives arbequines
farigola
sal i pebre negre




Comencem per barrejar el ous, l'oli , el llevat i la farina. Quan tot sigui ja una pasta homogènia, en el nostre cas, vàrem fer dues parts, però si només es vol fer d'una mena, es manté tota la pasta unida i s'hi afegeix els ingredients escollits: nosaltres vàrem afegir en una de les parts, les nous i el roquefort fet a bocins petits, sal i pebre i un cop barrejat tot vàrem omplir amb la pasta els motllos de muffins. A l'altra meitat de la pasta, hi varem afegir la cullerada sopera d'olivada, la farigola i el formatge feta a bocins. Vàrem salar i empebrar, i ho vam barrejar. De nous, un cop barrejat, varem omplir amb la pasta resultant tans motllos de muffins com ens va permetre la quantitat de pasta que havíem fet.
Un cop els motllos plens, ho vàrem enfornar a 180 graus fins que van ser cuits.

VERSIONE ITALIANA:

Con questa ricetta participo alla raccolta “Feta, scopriamola assiema”.


Per un picnic abbiamo deciso di fare dei muffins salati. Ne abbiamo fatti di roccheforti e noci e di feta con timo e “olivada”


gli ingredienti sono (12 muffins aprossimadamente:




300 g de farina
3 uove
1 iogurt greco
50 ml d’olio
1 cucchiaio di cafè di lievito tipo royal
200 g de feta
2 cuchiaii grossi d'olivada di olive “arbequines”
timo (uno o due cuchiaii secondo il gosto)
sale e pepe nero



Abbiamo iniziato a mescolare le uova, olio, lievito e farina. Quando tutto è già un impasto omogeneo, aggiungere gli ingredienti vengono scelti: aggiungiamo il cucchiaio di olivada, timo e formaggio feta a pezzi. Noi empebrar e sale, mescolare e noi. Si riempie la pasta così ottenuta gli stampi da muffin.
Una volta che gli stampi sono pieni, in modo da cuocere in forno a 180 gradi fino a quando erano cotti.





4 comentaris:

Petita cuina ha dit...

Doncs no han d'esatr gens malament amb aquests ingredients... això ho he de tastar.

Petonets!

Gemma ha dit...

Els muffins salats són una bon aopció per un picnic a fora, oi? I aquestes combinacions han de quedar molt bones!

ornella ha dit...

Sono golosissimi! Ti andrebbe di partecipare alla mia raccolta della feta? Baci buona giornata!

http://ilgiardinodeisaporiedeicolori.blogspot.com/2011/05/quattro-chiacchiere-e-una-raccolta.html

Anònim ha dit...

Als ingredients hi ha un iogurt grec però a l'explicació no surt enlloc...

Seguidors