Aquest plat és típic de pescadors, crec que de la zona de Tarragona, però no n'estic gaire segura. El que sí que us poc assegurar, és que queda molt bo, i es fàcil doncs no ens calen gaires ingredients. Hi ha variants que li afegeixen mongetes seques cuites o pèsols cuits, no ho hem provat però també deu ser interessant.Es fa amb peix blanc, en aquest cas amb rap, però poden fer servir qualsevol altre que tingui la carn dura o bé rajada.
Ingredients (2 persones):
4 talls mitjans de rap
1 ceba grossa
1 tomàquet
2 alls petits
safrà (abundant)
sal i pebre
brou suau o aigua
En una cassola de terrissa hi tirem un raig d'oli i la ceba tallada ben fina. Deixem que es vagi estovant, a mitja cocció hi afegim els alls tallats ben petits i quan sigui cuita la ceba, llavors hi tirem el tomàquet ratllat. Quan tinguem ben concentrat el sofregit, hi afegim els talls de rap salats i empebrats (i si fos el cas les mongetes o els pèsols) , una mica de brou i els brins de safrà ben picats al morter i deixatats amb una mica de brou. Deixem que faci xup-xup fins que sigui cuit el peix. Ens quedarà ben groc, d'aquí li ve el nom, es clar.
5 comentaris:
Me la guardo per fer amb un altre peix, el rap no m'agrada, perquè té una pinta genial!
T'ha quedat una salsa sensacional! Una bona llesca de pa i a disfrutar ;)
Golosissimo con quel sughetto fantastico!! Sarei capace di mangiarmi un filone di pane assieme! Un abbraccio
Què bona deu ser aquesta recepta, me l'apunto que m'encanta el rap!
Petonets
Sandra
El rap aquest està per sucar-hi pa.M' encanta és molt senzilla
Publica un comentari a l'entrada