diumenge, 5 de juny del 2011

Pastís de xocolata i menta

Una recepta que hem tret a base de barrejar dues de diferents: una pasta brisa feta amb farina d'ametlla (que corre per la xarxa) i un farcit de xocolata amb un impressionant gust a menta que hem tret d'aquest blog tant fantàstic (aquí).

Per la pasta brisa:
150 g de farina
50 g de farina d'ametlla
100 g de mantega pomada
20 g de sucre
1 ou
sal

Per la trufa:
uns brots de menta
3 rovells d'ou
225 g de xocolata de cobertura
220 ml de nata per muntar
1 cullerada sopera de sucre
cacau en pols

Començarem per preparar la pasta brisa: formem un volcanet damunt el marbre de la cuina amb la farina normal i la d'ametlla barrejades, al mig hi posem (al conus volcànic) l'ou sencer, la sal, el sucre i la mantega estovada però no calenta ni líquida. Barregem la mantega amb els ingredients que hi ha dins del cercle del volcà, hi afegim la farina i ens quedarà tot agrumullat i a trossets. Juntem tots els trossos de la pasta, fem una pilota, i la brunyim, es a dir, es pressiona la pasta amb el palmell de la ma procurant de estirar-la, ho ajuntem de nou, formem una pilota i tornem a repetir l'operació. Així fins a 4 cops. Després, tornem a fer una pilota, tapem la pasta amb un drap i ho deixem reposar a la nevera uns 30 minuts.

Passat aquest temps, estirem amb l'ajut del corró la pasta damunt del motllo, punxem la pasta amb una forquilla i enfornem a 180º. Hem de vigilar que la pasta es cogui però que no pugui ni faci bombolles. Si veiem que mira de pujar, podem obrir el forn i "enfonsar" delicadament la part que s'estigui aixecant amb l'ajut de l'escorridor o un cullerot. Quan la pasta sigui cuita, la traiem del forn i deixem que es refredi.

Posem en un cassó la nata i els brots de menta, escalfem i deixem que infusioni la menta sense arribar a bullir. Colem i aboquem a un altre cassó la nata, hi afegim la xocolata a trossos i deixem que es desfaci. Psem al bany maria els rovells amb el sucre i remenem constanment fins que sigui una barreja homogènia i hagi espessit. Ho afegim a la xocolata i remenem de nou.

Aboquem ara la xocolata damunt el pastis i ho posem a refredar a la nevera.

Quan l'haguem de servir, l'adornem amb cacau en pols amarg enpolsinat per damunt.

3 comentaris:

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Estres quina pinta!La pasta brisa t'ha quedat genial

Ornella ha dit...

Che meraviglia questa crostata con la crema di cioccolato profumata alla menta..mmmm che buona!!
Grazie, mille grazie per le ricette e soprattutto per avercele tradotte! Un bacione grande!

Alfons ha dit...

Ei!... passava per aquí i he vist de reüll, aquesta magnífic pastis de xocolata i menta ... quins records em porta ..!!!
t'ha quedat fantàstic!!
una abraçada

Seguidors