dimarts, 14 de juny de 2011

Verdures en cocotte

Recepta molt fàcil de fer i molt sana, però que requereix tenir una cocotte, perquè es tracta, bàsicament, de coure amb el seu propi vapor les verdures, només amanides amb un raig d'oli, sal i pebre.

Ingredients (2 persones):
2 tomàquets
1 patata grossa o dues de mitjanes
2 pastanagues
1 ceba grossa
1 carbassó

Pelem totes les verdures excepte els tomàquets. Ho tallem tot a rodanxes el més fines possibles.
En cru posem una primera capa de ceba, una segona de pastanagues , la tercera de carbassó, la quarta de patates i al damunt de tot, una de tomàquet. Tornem a començar, i seguim fent capes fins acabar les verdures, sempre en el mateix ordre. De tant en tant, salem una mica. Acabem amb una capa de tomàquet, amanim amb sal i pebre i un raig d'oli. Tapem la cocotte i ho posem al foc baix. Es cou amb l'aigua que fan les pròpies verdures i el vapor.

5 comentaris:

ornella ha dit...

Le verdure preparate così sono il mio piatto giornaliero; mi piacciono molto! Bellissima anche la ricetta sotto della brioche! Baci buona giornata

Teresa ha dit...

Un plat molt bo i molt sa!!! Un bon acompanyament per a un peix o carn a la planxa! per això de les dietes...

Con Pan y Vino ha dit...

Aprofitaré les dues mini cocottes que tinc per provar aquesta recepta. Es podríen fer també al forn?

Gemma ha dit...

Sa, gustós, senzill, vistós... aquestes receptes són les meves preferides!

Con Pan y Vino ha dit...

Gràcies Anirac, no tenen res que es pugui cremar, doncs suposo que sí, però jo tampoc no ho he fet mai al forn. Quan ho provi t'hi explicaré :-)

Seguidors