dimarts, 13 de setembre del 2011

Amanida d'endívies amb poma i avellanes

Una amanida molt complerta i refrescant, la recepta ens la vàren ensenyar en un curs de cuina.

Ingredients (2 persones):
1 endívia neta
1 poma grosa no farinosa, tallada a daus i regada amb suc de llimona
125 g de pinya natural, tallada a trossos
2 talls de pernil salat tallats fins
40 g d'avellanes torrades pelades
2 tomàquets madurs
1 llimona, el suc (per la poma)

salsa vinagreta de llimona:
6 cullerades soperes d'oli
3 cullerades soperes de suc de llimona
1 cullerada de mostassa
sal i pebre

Per la salsa: Barrejarem tots els ingredients i reservarem (aquesta salsa ens serveix també per amanides de salsa, d'arròs, patates i peixos i carns fredes)

Tallem la endívia en juliana. Pasem el pernil per una paella, sense oli, fins que sigui una mica cruixent.

Un un bol rodó, barrejem les pomes tallades, els tomàquets també tallats, l'endívia, la pinya i les avellanes. Hi afegim els talls de pernil i amanim amb una part de la salsa.

Servim la resta de la salsa a part.

3 comentaris:

trifasic de baileys ha dit...

Una amanida com les que a mi m'agraden! plenes de colors, sanes, y vitamíniques!! bonisima aquesta versió teva! petons

Gemma ha dit...

Plats sans, lleugers i refrescants com aquesta amanida són els que vénen més de gust aquests dies de calor.

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

No he provat mai de posar-hi llimona a la salsa vinagreta. Pot ser molt bona. Les endivies m'encanten

Seguidors