dimecres, 10 de juliol de 2013

Calamars amb panses

Una recepta familiar en part treta d'una típica de Mallorca. Una altra manera , de les moltes que hi ha, de farcir els calamars.

Ingredients (4 persones):
12 calamarsets mitjanets
1/2 got de panses
1/2 got de pinyons
1 ous
farina de galeta (la que calgui)
1 ceba
all i julivert
vi blanc (un gotet)
sal i pebre

Netejarem els calamarsets. Picolarem les ales i les potes i les reservarem.

Posarem en aigua per hidratar-se les panses i els pinyons.

En una cassola, hi tiraren un raig d'oli i sofregirem la ceba picada ben fina, cuinarem a foc baix. Quan estigui ja transparent, hi afegirem els alls picats fins i el julivert trinxat. Salarem. Hi afegirem en gotet de vi blanc i deixarem que s'evapori.

A part, prepararem un farciment amb les ales i les potes dels calamarsos, l'ou cru batut , les panses i els pinyons escorreguts, sal i pebre i farina de galeta. Cal que la pasta tingui una certa consistència. Farcirem amb aquesta pasta els calamarsos amb l'ajut d'una cullareta. Els tancarem amb un escuradents (veure foto).

Quan el sofregit estigui ben fet, sempre a foc baix, amb molta cura, hi afegirem els calamarsons ja farcits, haurem de vigilar perquè no es trenquin. Si cal, sacsejar la cassola, fem-ho també amb cura. Deixem uns minuts perquè es coguin bé els calamarsets i ja tindrem el plat llest.



3 comentaris:

El pare ha dit...

A casa, la mare en feia de tant en tant farcits amb panses i pinyons. De vegades hi afegia algun espinac.
De recordar-ho se'm fa la boca aigua.

Roser ha dit...

quina bona pinta aquests calamars, a mi m'encanten pero en faig molt poques vegades! petons

Eva Macià ha dit...

Que bons els calamars farcits!!

Seguidors