dissabte, 27 de juliol del 2013

Naan Berenji (galetes d'arròs perses)

Un altra recepta d'origen persa, en aquest cas unes curioses galetes perfumadíssimes i fetes només amb farina d'arròs! Aquest era el nostre primer intent i no hem quedat del tot contentes, tot i que les galetes estaven boníssimes , i és que hem tingut alguns problemes amb la quantitat de farina d'arròs (potser per un problema amb la recepta original) i perquè hem fet servir oli d'oliva (per altra banda l'únic que tenim a casa) i després ens vam adonar que la recepta deia que no s'havia de fer servir, si no que calia fer servir algun altre oli vegetal que no tingués tant de gust.

Ingredients :
250 g de farina d'arròs (hi vàrem afegir unes cullerades més)
100 g de sucre llustre
125 g d'oli
1/2 tasseta de cafè d'aigua de roses
1 ou
festucs trinxats

Començarem a preparar la pasta el dia abans. Separem el rovell de la clara. Afegim el rovell al sucre  i hi aboquem l'oli,  ho barregem tot. quan sigui tot ben barrejat, hi aboquem també la farina d'arròs i l'aigua de roses. Barregem fins a obtenir una pasta homogènia.

Mentrestant, batrem la clara a punt de neu. Quan la tinguem ben ferma i lluent, l'afegim amb cura a la barreja anterior. Ens ha de quedar una pasta amb una certa consistència, penseu que n'haureu de fer galetes donant-li forma amb les mans! En aquest punt, va ser quan jo vaig afegir algunes cullerades de farina de més perquè la pasta havia quedat massa claritis.  Tapem el bol amb paper film i el posem a la nevera tota la nit com a mínim.

Quan volguem fer les galetes, encendrem el forn a 180 graus per començar. Llavors, traurem la pasta de la nevera i amb les mans untades d'oli, agafarem trossets de la mida d'una nou i farem boletes. Posarem les boletes en una safata untada amb mantega que pugi anar al forn . Quan tinguem totes les boletes fetes, les aixafem una mica i damunt les empolsinem amb els festucs trinxats. Enfornem fins que comencin a agafar una miqueta de color. De fet, quan més blanques estiguin, millor (mentre estiguin cuites, es clar).

1 comentari:

ESTONES LLIURES ha dit...

No tenia ni idea del que era aquest nom tan estrany, però la veritat és que tenen molt bona pinta
Petonets

Seguidors