Una recepta clàssica, la de les mandonguilles , amb la petita variació de canviar els pèsols verds "normals" pels pèsols negres..la veritat és que el plat queda una mica més contundent, però és un d'aquells guisadets de llepar-se'n els dits!!
Ingredients (4 persones):
500 g aproximadament de carn magre picada de porc i de vedella barrejades
1 ou
pa ratllat
all i julivert al gust
canyella en pols
2 tomàquets madurs mitjans
1 ceba grossa
uns brins de safrà
1 got de vi blanc sec
farina (per arrebossar les mandonguilles)
1 got de pèsols negres cuits (aquí)
sal i pebre negre
1 cullerot d'aigua
Començarem per fer les mandonguilles: en un plat barrejarem la carn picada amb sal al gust, pebre negre, una mica de canyella i l'all i el juliverts picadets ben fins.Hi afegirem l'ou (no cal que sigui batut) i una cullerada de farina de galeta curta. Barrejarem fins que sigui homogeni i consistent. Formarem les mandonguilles amb l'ajut d'una cullera de postres per aconseguir un bon tamany i que totes siguin iguales. Les passem per farina "normal".
Escalfem una paella amb força oli i anem fregint les mandonguilles. Quan siguin cuites, les traiem de la paella i les reservem.
Amb una mica de l'oli de fregir les mandonguilles, i en una cassola, fregirem la ceba pelada i picolada ben fina. Quan comenci a tornar-se transparent, hi tirem un got de vi blanc i deixem reduir. A part, ratllem el tomàquet i quan el vi estigui ben evaporat, l'aboquem al sofregit de ceba. Deixem que cogui i es concentri.
Quan tinguem el sofregit ben concentrat, hi afegim les mandonguilles, i si han fet una mica de suc, també el suc. Afegim el cullerot d'aigua i els pèsols ja cuits. Deixem que comenci a fer xup-xup i hi tirem els brins de safrà. Remenem la cassola amb cura o la sacsegem per les nanses, tapem i deixem que vagi fent xup-xup a foc baix. Si la salsa ens queda liquida, hi podem afegir una picada d'ametlles i una galeta maria o una mica de pa sec torrat. Està més bo fet d'un dia per l'altre!
2 comentaris:
Senzillament, exquisit plat.
Bona feina.
M'encanten les mandonguilles i als de casa també, tot i que no en faig massa... hem coincidit amb el dinar de diumenge, però jo les vaig fer de peix, també molt bones! he de provar aquests pèssols negres!
Publica un comentari a l'entrada