dilluns, 12 de maig del 2014

Pesto sicilià

Una salsa excel·lent per acompanyar qualsevol tipus de pasta. No cal coure-la i es manté un parell de dies a la nevera (compte amb el mató!). Com veureu no té cap complicació; nosaltres d'aquest primer intent només canviaríem una cosa: tal i com deien totes les receptes vam posar els tomàquets crus amb pell i tot, però la propera vegada, els escaldarem un moment i els pelarem abans de fer el pesto!

Ingredients (6-8 persones):
400 g de tomàquets sense pell ni llavors
1 manat d'alfàbrega fresca
1 all
2 cullerades soperes plenes de pinyons crus
200 g de mató
100 gr de pecorino salat ratllat o bé formatge parmeggiano ratllat
pebre negre i sal
oli d'oliva

Rentem els tomàquets madurs i els tallem per la meitat, els hi traiem les llavors i els deixem cara avall perquè acabin de treure l'aigua. Millor si prèviament els hem escaldat un moment amb aigua calenta i els hi hem tret la pell. Si cal, els aixafem una mica amb la mà per acabar de treure'ls-hi tot l'aigua sobrera.

Netegem l'alfàbrega i guardem només les fulles.

Posem en un túrmix o en una batedora, els tomàquets, l'alfàbrega, els pinyons, el mató, el pecorino salat, l'all i una mica de pebre negre i sal i un raig d'oli. Triturem fins que tot estigui ben trinxat, sigui homogeni i tingui la consistència que volguem. Si esta massa clara, hi podem afegir més pinyons trinxats o bé formatge pecorino. Si està massa densa, hi podem afegir una mica més d'oli o més tomàquet.




2 comentaris:

ESTONES LLIURES ha dit...

M'agrada moltíssim el pesto el meu problema és trobar alfàbrega fresca, perquè la de casa sempre es mor.
Aquest també ha de ser espectacularment bo
Petonets

Mònica Tarradellas ha dit...

Un pesto vermell...a mi amb el tomàquet (escaldat o no) m'agradaria més que el pesto normal, el verd vull dir! Una abraçada!

Seguidors