I avui un clàssic a ca meva els diumenges; és fàcil de fer i permet, òbviament canvis en els ingredients i en la decoració. Es pot tenir feta d'un dia per l'altra també i va bé per l'estiu perquè es menjar freda i pot ser un plat únic si es vol.
Ingredients (4 persones):
250 -300 g d' arròs
2 o 3 pastanagues
1 got gros ple de pèsols congelats
1 ceba petita
1 llauna de tonyina en oli
2 ous
1 grapat de gambetes congelades
per la decoració: olives blanques o negres, pebrot escalivat, maionesa (llavors caldrà anar amb compte amb la seva conservació), 1 o 2 ous durs...
Començarem bullint l'arròs amb força aigua i una mica de sal. Quan sigui cuit, el treiem del foc, l'escòrrem i el posem sota l'aixeta d'aigua freda per tallar-ne la cocció. Reservem.
A part, pelem les pastanagues i les talles a rondanxes o dauets. Les bullim amb sal. Quan siguin cuites, les escorrem i les reservem. Bullim també els pèsols i les gambetes. Ho reservem tot.
Pelem i tallem la ceba a dauets petits i la posem una estona en vinagre per a treure-li la fortor.
En una paella posem un xic d'oli. A part, batem els ous amb una mica de sal i un raig de llet. Fem una truita a la francesa. Reservem.
Obrim la llauna de tonyina i l'esmicolem.
Ara ja ho tenim tot preparat. Barregem en una safata fonda l'arròs, les verdures bullides, la tonyina, la ceba escorreguda i les gambetes bullides. Hi afegim també la truita a la francesa tallada a daus.
Decorem al gust amb olives, pebrot escalivat, maionesa, etc.
1 comentari:
Un arròs tres delícies casolà i boníssim!
Publica un comentari a l'entrada