Una altra recepta tradicional de Calàbria treta dels llibres que em vaig portar com a record. Aquesta recepta amb albergínies, per a nosaltres que ens encanten, era obligada de fer!
Ingredients (4 persones o unes 25-28 mandonguilles)
5 o 6 albergínies petites
formatge pecorino ratllat
unes fulles d'alfàbrega
julivert picat
1 ou
pa ratllat o una llesca de pa sec
formatge d'ovella a trossets
farina per arrebossar les mandonguilles
Pelar i tallar les albergínies de forma grollera, saleu-les i deixeu que perdin aigua. Després cal bullir-les i quan siguin cuites, retirar-les del foc.Quan siguin fredes, cal esprémer-les per treure'ls-hi tanta aigua com sigui possible.
A part, remulleu el pa sec amb una mica d'aigua i també espremeu-lo. Barregeu-hi l'alfàbrega i el julivert i el formatge ratllat. Afegiu-hi les albergínies i l'ou cru sencer. (Si feu servir el pa ratllat, barregeu-lo directament) . Treballeu-lo fins que tingui una consistència bona per a fer-ne mandonguilles. Si cal, hi afegiu més pa. Saleu-ho tot i barregeu-hi finalment el formatge d'ovella tallat a petits trossos. Formeu les mandonguilles i passeu-les per farina. Fregiu-les en força oli ben calent i ja ho tindreu. Ho podeu acompanyar d'un bon plat d'amanida.
2 comentaris:
que bones tenen questa ñam ñam
Han de ser boníssimes, Carina! Me guardo la recepta, que això s'ha de tastar! Petons
Publica un comentari a l'entrada