Ingredients (unes 10):
per les coques:
260 g de farro (farina de blat de moro)
1 got d'aigua
1 dit del mateix got amb oli
sal
pel farcit:
1 llauna de tonyina
7 o 8 anxoves salades
1 ou dur bullit i trinxat
tomàquet sofregit
una tasseta amb una mica d'oli per a fer les boles de pasta
També (cal tenir-ho preparat):
1 bossa de plàstic tallada per la meitat
11 o 12 quadradets de paper de forn d'un pam per un pam
2 plats de la mateixa mida
En un cassonet hi posem l'aigua, la sal i l'oli i ho fem bullir. Deseguida hi afegim la farina de blat de moro i ho barregem tot fins a tenir una pasta. Encara calenta, ho traiem del cassó i ho passem al marbre enfarinat i la bolagem. Fem porcions en forma de piloteta amb les mans untades amb oli.
Cal que la pasta encara sigui tèbia, si no , se'ns trencaran deseguida les coques.
Damunt d'un plat, posem un tros del plàstic, damunt la bola de farina de blat de moro, l'altre plàstic i ho "aixafem" tot amb l'altre plat. Així trindrem les coques ben formades i rodones. Posem la primera coca damunt d'un paper de forn i ho tapem amb un altre paper, damunt d'aquest i posarem la segona coca i tornarem a tapar i així fins a acabar les coques. Ara, si ho volem, ho podem tapar i guardar a la nevera per l'endemà.
Si no, posem una paella de la mida de les coques al foc amb una miqueta d'oli I quan sigui ben calenta hi posem la primera coca (va molt bé ajudar-se del paper de forn). La fem coure per les dues bandes fins que tingui un color groget i torradet i reservem.
Portem a taula les coques i també ,en bols o tassetes, les anxoves, la tonyina esmicolada, el tomàquet sofregit i l'ou trinxat i cada persona es posa el que vol en la proporció que li vingui de gust , plega la coca i ja se la pot menjar!! (ull! que atipem força)
1 comentari:
doncs molt bona ha de ser , i versàtil! de fet la pots fer servir com a base de pizza no??! m'agrada i me l'apunto! petons
Publica un comentari a l'entrada