dimecres, 21 de març de 2018

Arròs amb costelló, faves i carxofa

Un arròs que varem tastar al Delta de l'Ebre, aprofitant la temporada de faves i carxofes....Feia temps que el teníem pendent de penjar a la web.

Ingredients (2 persones):
180 gr d' arròs
4 o 5 tallets de costella de porc per persona
2 carxofes
un grapadet de faves fresques desgranades (també podrien ser congelades)
1/2 ceba petita
2 tomàquets petits madurs
1 all
julivert al gust
safrà, uns brins
brou suau o aigua


Començarem per a fer enrossir els talls de cap de costella en una cassola de fang. Quan tinguin ja coloret, els treiem i els reservem. En el mateix oli, fregim lleugerament uns grans d'all (1 o 2 segons tamany) fins que agafin color però no es tornin marró fosc!! Reservem també.

 A la mateixa cassola i en el mateix oli, farem un sofregit amb la ceba: la pelarem i la picolarem ben fina,  i deixarem que es cogui lentament, sense agafar color; quan sigui ben transparent, hi afegim els alls prèviament fregidets i el julivert ben trinxat i immediatament el tomàquet ratllat amb un punt de sal i una micona de sucre i els brins de safrà.

A part, tallarem les carxofes a quarts , els hi traurem el borrissol de dins i les posarem en aigua i una mica de llimona perquè no ennegreixin. Desgranarem les faves. Posarem al foc una olla amb força aigua i quan comenci a bullir, li tirarem les carxofes, quan siguin mig cuites, hi tirarem les faves. Aquest brou vegetal ens pot servir ben be per a l'arròs després.

Quan el sofregit de la cassola estigui ben concentrat, hi afegirem el cap de costella i després hi tirarem l'arròs , li darem un parell de tombs.Deixem coure tot plegat un minutet.

Aboquem a la cassola el brou necessari (provinent de bullir les carxofes i les faves); caldrà que posem per a un arròs més aviat sec, el doble de brou que d'arròs en pes; en aquest cas, 360 g de brou. Rectifiquem de sal si cal.

Quan el brou comenci a bullir (cal que el foc estigui fort),deixem que cogui  5 minuts i la resta fins a contar-ne 20 minuts a foc mitjà. Parem el foc i deixem reposar 5 minuts més.

Seguidors