Un arròs que varem tastar al Delta de l'Ebre, aprofitant la temporada de faves i carxofes....Feia temps que el teníem pendent de penjar a la web.
Ingredients (2 persones):
180 gr d' arròs
4 o 5 tallets de costella de porc per persona
2 carxofes
un grapadet de faves fresques desgranades (també podrien ser congelades)
1/2 ceba petita
2 tomàquets petits madurs
1 all
julivert al gust
safrà, uns brins
brou suau o aigua
Començarem
per a fer enrossir els talls de cap de costella en una cassola de fang. Quan tinguin ja coloret, els treiem i els reservem. En el mateix oli, fregim lleugerament uns grans d'all (1 o 2 segons tamany) fins que agafin color però no es tornin marró fosc!! Reservem també.
A la mateixa cassola i en el mateix oli, farem un sofregit amb la ceba: la pelarem i la picolarem ben fina, i deixarem
que es cogui lentament, sense agafar color; quan sigui ben transparent,
hi afegim els alls prèviament fregidets i el julivert ben trinxat i immediatament el
tomàquet ratllat amb un punt de sal i una micona de sucre i els brins de safrà.
A
part, tallarem les carxofes a quarts , els hi traurem el borrissol de
dins i les posarem en aigua i una mica de llimona perquè no ennegreixin.
Desgranarem les faves. Posarem al foc una olla amb força aigua i quan
comenci a bullir, li tirarem les carxofes, quan siguin mig cuites, hi
tirarem les faves. Aquest brou vegetal ens pot servir ben be per a
l'arròs després.
Quan el sofregit de la cassola estigui
ben concentrat, hi afegirem el cap de costella i després hi tirarem l'arròs , li darem un parell de tombs.Deixem coure tot plegat un minutet.
Aboquem a la cassola el brou necessari (provinent
de bullir les carxofes i les faves); caldrà que posem per a un arròs
més aviat sec, el doble de brou que d'arròs en pes; en aquest cas, 360 g
de brou. Rectifiquem de sal si cal.
Quan el brou
comenci a bullir (cal que el foc estigui fort),deixem que cogui 5 minuts i la resta fins a contar-ne 20
minuts a foc mitjà. Parem el foc i deixem reposar 5 minuts més.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada