dijous, 1 d’abril del 2010

Bunyols de bacallà farcits de romesco

La base d'aquesta recepta és una de les moltes variants per fer bunyols de bacallà, però amb la novetat que a mes, van farcits de salsa romesco. El procediment és molt més senzill del que pot semblar.
Necessitarem:
300 g de bacallà ja remullat
all i julivert
sal i pebre
oli

Pel romesco:
tomàquets
nyores (millor pebrots de romesco , però no sempre són fàcils de trobar)
ametlles torrades
avellanes torrades
all, sal, pebre negre i oli

Per la pasta dels bunyols:
200 g de farina
175 g d'aigua d'escaldar el bacallà
75 g de mantega
3 ous

Començarem escaldant un moment el bacallà amb aigua. Retirarem el bacallà de l'aigua , però no la llançarem, doncs la farem servir per a la pasta dels bunyols. El bacallà el trinxarem molt i molt petit i el barrejarem amb l'all (també trinxat molt petit), el julivert i ho amanirem tot.
En un cassó, ajuntem l'aigua d'escaldar el bacallà i la mantega. Remenem fins que es desfaci la mantega, però sense que el liquid resultant no arribi a bullir.
Aboquem-hi la farina tamisada (si no tenim tamís, la passarem per un colador) i remenem sense parar fins que es formi una bola que es separi de les parets del cassó. Ara, anirem afegint els ous un a un. Remenarem la pasta, cada cop que afegirem un ou, semblarà que la pasta se'ns talla, no passa res, cal seguir remenant i es tornarà a lligar. Quan poguem estirar una part de la pasta i quan es trenqui el fil de pasta, quedi formant com una mena de barret frigi (o de barrufet) és que la pasta esta ja llesta i no cal afegir-hi més ou.
Un cop la pasta estigui feta, haurà arribat el moment de barrejar-hi el bacallà. Quan ho tinguem tot ben lligat, posarem la pasta a la màniga pastissera, i anirem fent petites boletes de la mida d'una nou damunt d'una platera per anar al forn.
Posarem tots els bunyols al forn a 180 º i deixarem que es creixin els bunyols i que agafin un color dauradet. Quan estiguin cuits, els treurem del foc. Mentrestant haurem fet un romesco (aquí) de la manera habitual i utilitzant, per exemple, un biberó de cuina, punxarem per sota de cada bunyol i anirem omplint-los amb una mica de salsa.
Servir freds.

1 comentari:

Ferran Armada ha dit...

jom, jom, encara no tinc tots els ingredients i ja m'estic llepant els dits!!!! Felicitats un altre cop pel Blog!!

Seguidors