dissabte, 7 d’agost del 2010

Coca de xefla (pasta amb cervesa)

Una altra recepta de coca salada. Aquest cop, amb variacions de la manera de fer la pasta : hem fet servir cervesa i no pas aigua i vi blanc com feiem amb d'altres receptes. En concret, la cervesa que hem fet servir és una Murphys irlandesa. I que és la xefla? doncs el tipus de farsa que hem fet servir...trobareu l'explicació en aquest blog.

Ingredients:
per a la pasta:
250 g de farina
125 cc de cervesa
50 cc d'oli
sal

per a la farsa:
1 albergínia grossa
1 tomàquet madur
1 pebrot verd italià
1 pebrot vermell
all i julivert picats ben finets

Tallem les albergínies a daus i les posem a escórrer amb una mica de sal (millor si lis treiem la pell també). Tallem els pebrots a daus no gaire menuts. El tomàquet també el tallarem amb la pell i tot, però li traurem les llavors. Ho barregem i ho reservem tot.
En un bol, barrejarem la farina amb una mica de sal, l'oli i la cervesa. Ho treballarem amb les mans o amb una forquilla per barrejar-ho, si està molt seca la pasta, anirem afegint més cervesa. Podem seguir treballant-ho dins del bol, o ho passem tot al marbre ben net i una mica enfarinat i seguim pastant-la. Cal que ens quedi flexible i que no s'enganxi a les mans . L'estirarem amb un corró, la passarem damunt una plata que pugi anar al forn (prèviament untada d'oli si no fem servir la silicona). Acabarem de donar-li forma amb els dits untats d'oli. Cal vigilar que no ens agafi corretja, es a dir, si ens passem de treballar-la, quan la volguem estirar, es tornarà a arronsar.
Quan la tinguem ben estirada damunt la llauna, hi aboquem al damunt el farcit (excepte l'all i el julivert!) prèviament preparat, ho salem i tirem un raig d'oli i ho enfornem (amb el foc calent a 180º).
Quan sigui quasi cuit, li tirem pel damunt l'all i el julivert picat. Si ens quedes massa sec, li tornem a tirar un raig d'oli.
Quan la pasta sigui dauradeta i les verdures cuites ja ho podrem treure del forn. Llavors, i ja per últim cop, li tirem un altre raig d'oli.

1 comentari:

Maria Mercè ha dit...

Quina passada de receptes! Acabo de descobrir el blog, me n'apunto unes quantes.

Seguidors