dilluns, 7 de febrer del 2011

Coca de calçots

L'últim cap de setmana de Gener vàrem estar a Valls amb motiu de les Decennals i en una de les pastisseries de la ciutat, camí de la mítica plaça del Blat, vàrem veure (i tastar) una coca de calçots. Aquesta és la nostra versió.

Ingredients:
per a la pasta:
250 g de farina
125 cc de cervesa
50 cc d'oli
sal
llevat royal

pel farcit:
10 o 12 calçots
salsa salvitjada

En un bol, barrejarem la farina amb una mica de sal, l'oli i la cervesa. Ho treballarem amb les mans o amb una forquilla per barrejar-ho, si està molt seca la pasta, anirem afegint més cervesa. Podem seguir treballant-ho dins del bol, o ho passem tot al marbre ben net i una mica enfarinat i seguim pastant-la. Cal que ens quedi flexible i que no s'enganxi a les mans . Deixem reposar-la una mitja horeta.
Mentrestant, netejarem una mica els calçots i els tallarem més o menys tots igual de llargs. Els posem al forn a coure una mica. quan comencin a estar tous, els traiem i els deixem refredar.
Agafem la pasta i l'estirarem amb un corró, la passarem damunt una plata que pugi anar al forn (prèviament untada d'oli si no fem servir la silicona), fent-la més o menys rectangular. Acabarem de donar-li forma amb els dits untats d'oli.
Posem els calçots al damunt al gust i enfornem. Caldrà que el forn estigui calent i a 180º. Potser caldrà tapar amb paper de cuina una mica els calçots durant la cocció. Quan sigui cuita la coca, la traiem del foc, hi tirem una rajolí d'oli pel damunt i hi escampem la salvitjada. Ja es pot servir.

4 comentaris:

gastropuntcat ha dit...

Ostres!!!

Així en coca no els he tastat mai, han d'estar d'allò mes bons.

Salut!

conpanyvino ha dit...

Jo tampoc els he tastat mai en coca, i a més a més em pensava que la salsa romesco era amb la què s'acompanyaven sempre. És bo saber aquestes cosas! ei, t'ha quedat molt bé!

Narcís ha dit...

Carai
Desconeixia que els calçots també es mengessin amb coca
Ho tindrem que provar
Bona cuina

Ruben ha dit...

A veure si a la pròxima calçotada és possible amagar alguns calçots i provo de fer la teva coca, que té una pinta genial!

Seguidors