dimarts, 1 de febrer del 2011

Escudella barrejada

 Aprofitant aquest dies de fred hem tornat a fer aquesta recepta tan clàssica..recordo que de petita a l'hivern es feia sovint a casa, però ara feia temps que no la menjava...Un plat únic potser contundent, però absolutament reconfortant en dies de molt de fred.

Ingredients (4 persones):
1 os salat de porc
1 os normal de porc
2 porros
1 patata
1 ceba
1 tros de col (al gust)
2 pastanagues
50 g d'arròs
50 g de fideus
100 g de mongeta cuita
100 g de cigrons cuits
uns talls de botifarra negra
1 pit de pollastre
1 tall de vedella
2 ales de pollastre
menuts si en tenim: carcanades, colls, pedrers....

Començarem per fer un caldo. Omplirem una olla grossa amb aigua i en fred, hi tirarem la carn; anirem escumant cada cop que sigui necessari (fa una mena de bromera que cal anar traient). Llavors, quan ja no faci bromera, hi tirarem la verdura i deixarem que cogui. Quan la verdura sigui cuita, ho colarem, reservarem el brou i tallarem la verdura a trossos petits. La carn també la tallarem a trossos petits i si cal desossarem el pollastre i la vedella.
En un pot o en una olla més petita, posarem una part del brou , la que creguem que sigui suficient per a fer l'escudella barrejada. Quan comenci a bullir, hi tirarem la verdura tallada petita, hi afegirem els llegums cuits,i immediatament els fideus i l'arròs. Quan aquests siguin quasi cuits, hi afegirem la botifarra negra tallada a rodanxes i la carn a trossos. Deixarem que els fideus i l'arròs acabin de coure's i servirem.

1 comentari:

Massitet ha dit...

Ostres!
Mai m'havia adonat que l'olla barrejada és igualeta que les olles valencianes -que sempre ho són, de barrejades! Estic escrivint un post sobre l'olleta del Maestrat i ho penso citar. Qué bé! :-)
Aquesta la veritat és que fa una pinta espectacular i amb el fred i pluja d'aquests dies...mmmmmm

Salut!

Seguidors