dissabte, 19 de febrer de 2011

Phulgobi Pulao (arròs amb coliflor i espècies)

Una altra versió bastant lliure d'un plat tradicional, aquest cop li ha "tocat" a un plat de la gastronomia hindú. La cuina de la Índia (o potser hauria de dir la versió d'Occident de la cuina índia) m'agrada molt i vaig trobar aquesta recepta en un blog italià que acostumo a visitar força.
He canviat alguns dels ingredients simplement perquè no són fàcils de trobar per a mi, i he canviat la coliflor pel bròquil perquè era el que tenia en aquell moment a la nevera.

Ingredients (2 persones):
150 g d'arròs basmati
150 g de coliflor (bròquil en el meu cas)
ghee (he fet servir oli)
1 ceba grossa
1 all
3 claus d'olor
un tros de gingebre fresc (jo tenia en pols, que no és ben be el mateix)
1 culleradeta de cardamom
1 canó de canyella
1 culleradeta plena de llavors de comí
1 culleradeta de garam masala
pebre vermell picant al gust
160 g d'aigua

Començarem per posar en remull l'arròs un parell d'hores abans, passat aquest temps, l'escorrarem i el reservarem.
Tallarem la coliflor o el bròquil a brotets ben petits de forma que no calgui bullir-los prèviament.
Tallarem la ceba en juliana i l'enrosirem en l'oli, cal que agafi un color dauradet, però abans no arribi a tenir-lo, hi tirarem l'all tallat finament , el bròquil i les espècies. Ho deixem sofregir uns minuts i hi ajuntem l'arròs. Barregem bé tot el conjunt.
Aboquem a la paella l'aigua, salem i tapem bé la cassola (es necessari que quedi tancada el més hermeticament possible). Abaixem el foc al mínim possible i deixem coure fins que l'agua quedi del tot absorbida.
Quan ja no quedi aigua, tapem l'arròs amb un drap de cuina perquè aquest absorbeixi tot el vapor. Tornem a tapar la cassola i ho deixem reposar 5 o 10 minuts més.
Òbviament, la quantitat de les espècies es pot modifica i adaptar al gust de cadascun.

Seguidors