dimarts, 23 d’agost de 2011

Amanida de pernil d'ànec i ceps


Una altra amanida d'estiu que aprofita els brots més tendres dels espinacs. Fàcil de fer i molt gustosa i amb el toc de la vinagreta d'olivada

Ingredients ( 4 persones):
150 g de pernil d'ànec tallat fi
200 g d'espinacs ben tendres, nets i tallats a trossos si fos necessari
30 g de ceps escaldats i escorreguts

vinagreta d'olivada verda:
16 cullerades soperes d'oli d'oliva
3 cullerades soperes de vinagre
1 cullerada sopera d'olivada d'arbequines
pebre i sal

Primer farem la vinagreta, que no te cap secret: cal barrejar tots els ingredients. Rectifiquem de sal i pebre al gust i reservem.

Escaldarem els bolets: per això agafarem els ceps secs i posarem un cassó amb aigua al foc. Quan l'aigua bulli, hi aboquem els bolets, deixem que arrenqui el bull de nou, i bulli durant un minut i els escorrem. Reservem i deixem que es refredin.

Servim l'amanida barrejant els espinacs amb els ceps i el pernil tallat i amanit amb la vinagreta o be, podem fer la presentació que volguem: espinacs i ceps per una banda i el pernil d'ànec fent un ventall al costat; una flor o un ventall que alterni ceps i el pernil i els espinacs a una banda, etc.




Seguidors