Ingredients (2 persones):
2 pebrots vermells
2 albergínies
2 cebes (aquest cop no n'hen fet)
opcional: patates
Si ho voleu fer al forn, la millor manera és: agafeu una llauna de forn i folreu-la amb paper de plata, poseu damunt els pebrots i les albergínies (i les cebes i les patates si fos el cas) netes i senceres amb pell i peduncles. No s'han d'untar amb oli, doncs les volem escalivar i no pas fregir!
Posem la llauna aprop del gratinador i deixem que es gratinin les verdures. De tant en tant, i amb l'ajut d'unes pinces aneu girant les verdures perquès es torrin de totes bandes. Vigileu de no trecar-lis la pell.
A mesura que s'estovin, les anirem traient i les deixarem en un plat tapat o dins d'una olla també tapada perquè s'acabin de fer.
Quan siguin del tot fredes, (ara bé la part manual i "bruta" de la recepta) treieu-lis la pell, les llavors i feu-ne tires. Si podeu conserveu una part del suc que facin. Les patates, deixeu-les senceres i amb la pell.
Disposeu-les damunt d'una safata o un plat i amaniu-les amb sal i oli (i si en teniu, amb una part del suc que hagin fet).
Guardeu-les a la nevera, es poden conservar un parell de dies ben bé.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada