divendres, 30 de setembre del 2011

Relleno (préssecs farcits)

Amb uns dies de retard i per celebrar la Mercè (aquest any realment passada per aigua), pengem un plat de festa major: el relleno, o sigui, préssecs farcits amb carn. Si no teniu, o no us agraden, els préssecs es poden fer amb pomes o peres, però nosaltres quan ho fem, ho fem amb préssecs de vinya.

Ingredients (4 persones):
4 préssecs de vinya no gaire madurs
70 g de carn picada de porc
70 g de carn picada de vedella
canyella en pols
sucre
1 canó de canyella
1 carquinyoli
6 o 7 ametlles
sal i pebre negre

Netegem els préssecs, tallem la part de dalt fent una tapadora i budiem el pinyol. Si volem, podem aprofitar la carn del préssecs que "surti" amb el pinyol , tallant-la a bocinets menuts i afegint-la a la carn.
En una paella, sofregim una mica la carn, afegim-t'hi la canyella, els trossets de préssecs i amanint amb sal i pebre. Quan sigui cuit, ho treiem i farcim els préssecs. Tapem amb la part de dalt de la fruita que hem tret abans.
Posem els préssecs en una cassola que pugi anar al forn. Hi afegim aigua fins a la meitat dels préssecs aproximadament, una cullerada sopera de sucre ben plena i el canó de canyella. Enfornem amb el forn ja calent a uns 170º. Deixem que es cogui a poc a poc. Si veiem que es crema massa la part de dalt de la fruita, tapem la cassola amb paper de forn i continuem la cocció.
A part, fem una picada amb el carquinyoli i les ametlles. Quan tot sigui  ben trinxat, si vole, hi posem una mica més de canyella.
Quan els préssecs siguin cuits, els treiem del foc, però procurem mantenir-los calents. Agafem una part del suc, i ho posem en una cassó o en una paella, encenem el foc i deixem reduir. Quan comenci a reduir, hi afegim la picada i deixem que es concentri més.
Posem els préssecs en el plat i acompanyem amb la salsa reduïda pel damunt o en un costat, com vulguem.

3 comentaris:

trifasic de baileys ha dit...

Ualaa! No em puc imaginar el gust de tot plegat!!! ho hauré de tastar!! petons

Gemma ha dit...

Tinc aquesta recepta pendent de provar des de fa moooooolt temps. La combinació dolç-salat ha de quedar boníssima. UN plat de Festa Major!

mercè ha dit...

Una recepta molt atrevida! gracies pel teu comentari, tens un bloc molt interessant! vaig a fer una ullada,,,a reveure!

Seguidors