dijous, 1 d’agost de 2013

Truites de riu a la japonesa (Teriyaki)

Un altra plat molt bo i fàcil de fer, a més és lleugeret i  per tant molt agraït durant l'estiu, doncs no implica encendre el forn ni una cocció llarga, que ara que la calor apreta és fan díficils de suportar per més que t'agradi cuinar.

Ingredients (per 4 persones):
4 truites de riu
5 cullerades  soperes de salsa de soja
5 de sake o vi blanc sec o xerès sec
5 de mirin

Començarem per treure'ls -hi l'espina a les truites (o podem demanar-li a la peixatera que ho faci), els hi donem forma de filet (veure foto) i hi tirem pel damunt la salsa de soja, el sake (o substitut) i el mirin. Deixem marinar tota la nit a la nevera o com a mínim 4 o 5 hores. no cal salar les truites perquè la salsa de soja ja ho és de saladeta.

Escalfem una planxa i quan sigui ben roent, hi aboquem una mica de la marinada (en comptes de l'oli)  hi posem damunt la truita i deixem que cogui (millor començar primer per la part amb pell amb contacte amb la planxa). Tombem la truita amb cura perquè no es trenqui i deixem un parell de minuts més per l'altra banda i ja ho podrem servir. Ho podem acompanyar de la marinada que ens hagi sobrat.

1 comentari:

Roser ha dit...

bonissimes amb el toc de japó! m'encnata aquesta salsa

Seguidors