dimarts, 3 de gener del 2017
Fideus a la cassola amb rajada
La rajada o escrita és un peix cartilaginós, sense espines, gustós fàcil de menjar i no gaire car. aquesta recepta que hem fet avui està inspirada en un arròs de rajada valencià.
Ingredients (2 persones):
2 trossos d'ales de rajada
160 g de fideus
6 o 7 alls tendres
un grapat de pèsols
1 nyora
2 tomàquets madurs
1/2 ceba
julivert al gust
Salem i empebrem la rajada que tindrem tallada a trossos mitjanets.
Posem la nyora en aigua perquè s'hidrati
Fem un sofregit en una cassola de fang amb els tomàquets madurs i la ceba: primer posarem la ceba picolada ben fineta i quan comenci a transparentar, hi afegim els tomàquets ratllats.quan el sofregit sigui ben concentrat, hi afegim la carn de la nyora i el julivert.
A part, bullim aigua amb sal i hi posem també els pèsols a coure.
Quan el sofregit sigui ben concentrat, hi afegim els fideus i hi donem unes voltes.
Aboquem a la cassola de fang a cullerots l'aigua de coure els pèsols i els pèsols també.
Baixem el foc (el teniem fort) i deixem que cogui uns minuts. Quant els fideus siguin quasi cuits,hi afegim la rajada. Deixem que cogui (es fa ràpid) i apaguem el foc quan la rajada i els fideus siguin cuits. Deixem que reposi uns cinc minuts i servim. Millor que quedi amb poc suc o gens.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
1 comentari:
Aquest és d'aquells plats que només de pensar-hi em fan venir salivera.
En ocasions també he fet la rajada, al nord de la Costa Brava coneguda com a clavellada, amb fideus, amb la diferència que prèviament l'escaldo i amb el dors del ganivet, la part que no talla, separo la carn de les espines cartilaginoses, el resultat és un plat de més bon menjar, sense entrebancs. Sigui com sigui molt gustós.
Bona proposta per començar l'any.
Una abraçada.
Manel.
Publica un comentari a l'entrada