dissabte, 27 de març del 2010

Flam mixt

Aquest flam fa un gran efecte...la gent es queda molt sorpresa de veure unes postres on es combinen flam i pa de pessic formant dues capes amb una separació tan perfecta. A més, és lleuger i no gens embafós. La recepta l'he treta d'un taller de pastisseria que vaig fer.

Ingredients pel flam
150 g de sucre per al flam
5 ous sencers i un rovell
150 g de sucre pel sucre cremat
600 cc de llet
1 llimona
una branqueta de canyella

Ingredients pel pa de pessic:
100 g de farina
3 ous i la clara del rovell pel flam
100 gr de sucre
1 culleradeta de llevat en pols
1/2 culleradeta de vainilla
ratlladura de llimona

Primer farem el caramel: agafarem el sucre, unes gotes de suc de llimona (per donar color) i mitja tassa d'aigua, ho posem tot en un cassonet i deixem que el sucre es desfaci, aviat agafarà coloret, però cal vigilar que no es cremi! retirarem el cassonet del foc quan el sucre tingui un color rosset i l'abocarem al motlle on volguem fer el pastís.

Per fer el flam: bullirem la llet amb una part de la pela de llimona i la canyella.
A part, en un bol, batrem els ous i el rovell i el sucre del flam. Quan sigui ben batut i tirarem la llet calenta i colada, ho tornarem a batre i ho deixarem reposar.
Quan sigui fred, ho abocarem al motlle ja caramelitzat.

Per fer el pa de pessic: treballarem un ou sencer i els rovells de dos ous amb el sucre fins que agafin volum. En aquest punt, afegirem la farina barrejada amb el llevat, les ratlladures de la llimona i la vainilla. Quan els ingredients estiguin ben barrejats, afegirem suaument les clares a punt de neu ben fortes.

Posarem a cullerades damunt del flam, la pasta del pa de pessic, allisarem amb una espàtula i courem al bany maria dins el forn, ja calent a 180º durant uns 40 minuts (dependrà del forn, és clar).
Per decorar, podem utilitzar fruita confitada (com a la foto) o nata.

1 comentari:

Luciana ha dit...

Por muito tempo, procurava esta receita de flan, ao passar por aqui, encontrei. Obrigada.

Seguidors