dissabte, 5 de febrer del 2011

Peres "flor d'hivern" amb marialluïsa i canyella

Aquestes són unes postres molt i mot senzilles; l'ingredient principal són les peres "flor d'hivern". Les vaig veure per primer cop fa un parell de mesos en una botiga del barri, si abans n'havien portat, jo no m'hi havia fixat mai....són unes peres molt curioses, que maduren molt poc a poc, grosses, una mica botorudes...esperant que maduressin, de fet, vaig perdre la paciència i vaig decidir bullir-les amb una mica de marialluïsa i canyella a veure que passava...El resultat va ser òptim!

Ingredients:
1 pera per persona (son molt grosses)
una branca de marialluïsa
mitja branca de canyella
1 llimona
mel o sucre o canyella en pols (opcional)

Es posa aigua a bullir amb una mica de canyella i marialluïsa. Mentrestant, es pelen les peres i es tallen a quarts o a octaus. Es freguen amb un tros de llimona per evitar que ennegreixin. Quan l'aigua comenci a bullir, hi tirem les peres i també el tros de llimona (farem que es tornin més blanques). Quan siguin cuites, les traiem del foc, les escorrem i quan siguin fredes, les servim. S'hi pot tirar pel damunt sucre o mel o una mica de canyella.
També estan molt bones cuites al forn!.

2 comentaris:

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Quina bona idea fer servir la Marialluïssa. La propera vegada que faci peres ho provaré. Un postre molt digestiu i saludable.

Narcís ha dit...

Al primer que he pensat quan he llegit la recepta, és, mira quins postres més digestius.
Sempre dic que uns postres poden espatllar o millorar un bon àpat. Aquestes peres segur que milloren qualsevol àpat
Salut i bona cuina

Seguidors