dissabte, 28 de maig del 2011
Albergínies al forn a la manera de ma mare
Aquest plat és un clàssic familiar, una recepta de ma mare :que no recorda d'on la va treure, si la va llegir, si li van ensenyar, un misteri! però un misteri molt exitós, perquè ens encanta! També es pot fer amb carabassó, si ho preferiu.
Ingredients (4 persones):
7 o 8 tomàquets madurs
4 albergínies
pa ratllat
sal i pebre
mantega
Es pelen i es tallen a rodanxes les albergínies. Els hi posem una mica de sal i les deixem escorrent-se.
Mentrestant, ratllem els tomàquets que cal que siguin ben madurs. Els posem en una paella amb oli i amb una mica de sal i de sucre (per treure'ls-hi l'acidesa). Deixem que es coguin fins que no ens quedi una salsa ben espessa.
Per altra banda, enfarinem les albergínies i les fregim en oli ben calent. Les reservem deixant-les sobre paper absorbent perquè perdin l'excés d'oli.
En una plàtera que pugui anar al forn posem una primera capa d'albergínies, i a partir d'aquí, anem fent capes. Al final, ho cobrim tot amb la salsa de tomàquet, una bona quantitat de pa ratllat pel damunt i uns trossets petits de mantega. Ho posem al forn a gratinar i ja ho tindrem llest.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
2 comentaris:
Això de posar el pa ratllat ho trobo genial. Ho farem! Petons
ui quina bona idea! a la carpeta de pendents! :)
Publica un comentari a l'entrada