dilluns, 23 de maig del 2011

Pollastre amb gambes

Un clàssic "mar i muntanya", imprescindible pels qui ens agraden els guisats de fer xup-xup a poc a poc, i per a sucar-hi un munt de pa amb la salseta.

Ingredients ( 4 persones)
4 talls de pollastre (si és de pagès millor)
3 o 4 gambes per cap
1 ceba grossa
1 porro
2 o 3 tomàquets madurs
1/2 got de vi ranci
1/2 d'anís sec

per la picada:
6 o 7 ametlles
6 o7 avellanes
2 alls

herbes:
1 fulla de llorer,
1 branca d'orenga,
1 branqueta de farigola
2 alls

sal, pebre i una mica de farina

Ens fem tallar el pollastre a quarts, l'amanim amb sal i pebre, l'enfarinem (opcional) i el fem enrossir en una paella amb oli. Quan sigui ros, el traiem i el reservem.
A la mateixa paella, sofregim la ceba tallada menuda, els tomàquets ratllats i el porro també tallat ben prim. Hi afegim les herbes. L'orde, de fet, seria: primer la ceba i el porro, després les herbes i quan comencin a estar ben cuites, afegir-hi el tomàquet i deixar que reduexi tot.
Hi. tirem els licors i deixem que s'evapori l'alcohol. Quan l'alcohol estigui del tot evaporat, hi tornem a ficar els talls de pollastre, hi afegim una mica d'aigua i deixem que cogui lentament. Quan ja sigui quasi cuit, hi afegim les gambes.
A part, fem una picada amb tots els ingredients abans descrits, i quan el guisat sigui quasi bé cuit, l'afegim a la cassola i deixem que cogui tot junt deu minuts més. És millor d'un dia per l'altre, en aquest cas, quan afegim la picada deixem coure uns minuts i parem el foc. A l'endemà deixem que cogui 5 o 6 minuts més i servim.

4 comentaris:

Teresa ha dit...

Té molt bona pinta! a casa no el puc fer, alñ meu marit no li agrada diu que la carn carn i el peix peix.... tan bo que està! t'ha quedat una pinta per a sucar-hi pa!!

Gemma ha dit...

M'encanten els mars i muntanya i aquest és un clàssic molt bo. Una bona llesca de pa i a disfrutar escurant el plat!

No tot són postres ha dit...

M'agraden el s mar i muntanya i també els plats de xup-xup, l'únic inconvenient? el pa!!!

Magnífic t'ha quedat, i tant que si!
PTNTS
Dolça

Asela Masià ha dit...

Fantàstic! M'encanten els mar i muntanya, i aquest amb pollastre té una pinta... Jo l'he fet alguna vegada en arròs caldós, però encara no l'havia fet així, tot i que el tinc pendent. Besets.

Seguidors