divendres, 23 de setembre del 2011

Albergínies en conserva

 
Una recepta tradicional, utilitzada abans per a conservar i consumir tot l'any les albergínies que es collien a l'estiu...ara que en trobem tot l'any al super i la gent que té horts acostuma a congelar els excedents, fer conserves no és tan habitual, però aquesta recepta resulta ideal per acompanyar carns o per afegir a les amanides.

Ingredients:
1 kg d'albergínies
1 l. de vinagre blanc
pebre vermell al gust
menta
orenga
2 o 3 alls trinxats
1/2 l. d'oli
sal

Netegem les albergínies i sense pelar-les els hi traiem les cues, les tallem a daus i les fem bullir de 5 a 10 minuts en vinagre. Un cop passat aquest temps, les escorrem i les deixem assecar damunt d'un drap.

Quan siguin fredes, les posem al forn no gaire calent, perquè s'acabin d'assecar, vigilant que no es cremin. 

Mentrestant, barregem els alls trinxats, el pebre vermell, l'orenga i la menta tallada fina i reservem.

Quan els daus d'albergínies siguin ben secs, omplirem un pot amb una capa d'albergínia, una capa de la barreja d'herbes, una altra capa d'albergínia i així successivament, fins a omplir del tot el pot.

Afegim al pot (o pots) oli suficient perquè les albergínies quedin ben cobertes, vigilant de no deixar bombolles d'aire. Tapem els pots i deixem reposar un parell de setmanes com a mínim, abans de començar a consumir-les.

1 comentari:

trifasic de baileys ha dit...

Perfecte per quan compro quilos i quilos i llavors no sé que fer-ne! bona idea! petons

Seguidors