dissabte, 30 de juny de 2012

Tortada d'Olot

Ja preparant la propera visita a Olot, hem aprofitat per a fer aquests pastís que podem trobar a algunes pastisseries allà. És aquesta tortada una influència de Banyoles? (la tortada d'allà es ben famosa) És pura coincidència? no ho sabem, només sabem que es molt fàcil de fer i està boníssima!

Ingredients:

4 ous
120 g de sucre
100 g de farina d'ametlla
20 g de farina
llevat tipus royal (1 culleradeta)
1 grapat de pinyons
sucre llustre per decorar

Començarem per separar els rovells de les clares.Posem els pinyons en remull.

 Posem els rovells en un bol i hi afegim el sucre. Batem amb la màquina fins que quedi ben escumós i blanquinós.

Barregem les farines i el llevat. A poc a poc i amb molta cura, ho afegim als rovells. Procurarem que el volum que han agafat els rovells, baixi el menys possible.

A part, montem les clares a punt de neu. Quan siguin a mig montar, hi afegim una mica de sucre (1 cullerada sopera) perquè quedin ben fermes i lluents. Afegim les clares a la barreja de farina i rovell amb molta cura.

Mentrestant, untem amb mantega un motllo que pugi anar al forn, tirem al fons els pinyons secs i escorreguts i aboquem la pasta. Enfornem al forn ja calent a 180º fins que el pastís es separi de les parets si es un motllo de silicona o al punxar, surti l'escuradents sec.

Desenmotllem i deixem refredar. Quan sigui fred, empolsinem pel damunt amb sucre llustre.

3 comentaris:

sandra/ josemaria ha dit...

me necanta este tipo de torta suave y riquisima

Gemma ha dit...

Ara mateix en menjaria un bon tall per esmorzar!

Anònim ha dit...

M'agafen moltes ganes de provar-la!!
a veure si un dia ens animem i la fem!!

Seguidors