divendres, 15 de juny del 2012

Suquet de verat

Ja tenim aquí la temporada del verat, la plaça n'està plena i nosaltres ho hem aprofitat per a fer un suquet amb ells. Vam anar-hi amb una altra idea completament diferent, però en veure uns verats grossíssims, frescos i a bon preu, no ens en vam poder estar...

Ingredients (2 persones):
1 verat gros (o 2 mitjans)
3 o 4 patates
3 alls
2 tomàquets madures
1 ceba mitjana
1 cullereradeta de pebre vermell
oli i aigua

Començarem per a netejar el verat i treure-li les espines que té en el llom. Salem i empebrem i reservem.

En una cassola de ferro alta, hi tirem un raig d'oli . Quan comenci a estar calent, hi tirem els alls pelats i tallats a rodanxes fines. Deixem que coguin sense agafar color a foc baix. Quan comencin a agafar color, hi tirem la ceba pelada i tallada finíssima. Salem i deixem que es cogui bé la ceba. Quan sigui ben cuita, hi tirem el tomàquet ratllat amb un poc de sal i un poc de sucre. Hi tirem també el pebre vermell.

Quan tinguem el sofregit ben concentrat, hi tirem les patates pelades i tallades a trossos. Atenció! per a tallar les patates, el millor es començar a fer el tall amb un ganivet i acabar esqueixant-les (trencant-les) amb les mans, així deixen anar el midó al suc i a més agafen més el gust. Els hi fem donar un parell de voltes.

A part, escalfem aigua calenta i després de donar un parell de voltes a les patates, tirem l'aigua a la cassola fins a cobrir les patates. Deixem que comenci a fer xup-xup a foc mitja-alt. Quan estiguin quasi fetes, hi tirem els trossos de verat i deixem que cogui uns minuts, fins que siguin cuits i hagin agafat els gustos del plat.

Aquest suquet també el podem fer amb sardines o seitons.

5 comentaris:

trifasic de baileys ha dit...

Mmm que bons els suquets de peix...petons

Tapa't de tapes ha dit...

Ui que bo! El verat és un peix que m'encanta a la planxa, a la brasa... però sobretot, amb suc! Aquest que has fet m'ha robat el cor... boníssim! I ben fàcil. petons

Gemma ha dit...

El verat és un dels meus peixos preferits, però mai l'he fet guisat amb suc... Ho provaré!

sandra/ josemaria ha dit...

con lo buenisimo que esta el suquet hummmmmmmm

Fórmules Culinàries ha dit...

Fa molt que seguim el blog i ens encanten les receptes, però mai haviem comentat...
Ara és la millor època pel peix blau, però no tenim costum de preparar-lo amb suquet. Ho haurem de tastar!!
Petons!!

Seguidors