Ja tenim aquí la temporada del verat, la plaça n'està plena i nosaltres ho hem aprofitat per a fer un suquet amb ells. Vam anar-hi amb una altra idea completament diferent, però en veure uns verats grossíssims, frescos i a bon preu, no ens en vam poder estar...
Ingredients (2 persones):
1 verat gros (o 2 mitjans)
3 o 4 patates
3 alls
2 tomàquets madures
1 ceba mitjana
1 cullereradeta de pebre vermell
oli i aigua
Començarem per a netejar el verat i treure-li les espines que té en el llom. Salem i empebrem i reservem.
En una cassola de ferro alta, hi tirem un raig d'oli . Quan comenci a estar calent, hi tirem els alls pelats i tallats a rodanxes fines. Deixem que coguin sense agafar color a foc baix. Quan comencin a agafar color, hi tirem la ceba pelada i tallada finíssima. Salem i deixem que es cogui bé la ceba. Quan sigui ben cuita, hi tirem el tomàquet ratllat amb un poc de sal i un poc de sucre. Hi tirem també el pebre vermell.
Quan tinguem el sofregit ben concentrat, hi tirem les patates pelades i tallades a trossos. Atenció! per a tallar les patates, el millor es començar a fer el tall amb un ganivet i acabar esqueixant-les (trencant-les) amb les mans, així deixen anar el midó al suc i a més agafen més el gust. Els hi fem donar un parell de voltes.
A part, escalfem aigua calenta i després de donar un parell de voltes a les patates, tirem l'aigua a la cassola fins a cobrir les patates. Deixem que comenci a fer xup-xup a foc mitja-alt. Quan estiguin quasi fetes, hi tirem els trossos de verat i deixem que cogui uns minuts, fins que siguin cuits i hagin agafat els gustos del plat.
Aquest suquet també el podem fer amb sardines o seitons.
5 comentaris:
Mmm que bons els suquets de peix...petons
Ui que bo! El verat és un peix que m'encanta a la planxa, a la brasa... però sobretot, amb suc! Aquest que has fet m'ha robat el cor... boníssim! I ben fàcil. petons
El verat és un dels meus peixos preferits, però mai l'he fet guisat amb suc... Ho provaré!
con lo buenisimo que esta el suquet hummmmmmmm
Fa molt que seguim el blog i ens encanten les receptes, però mai haviem comentat...
Ara és la millor època pel peix blau, però no tenim costum de preparar-lo amb suquet. Ho haurem de tastar!!
Petons!!
Publica un comentari a l'entrada