dissabte, 16 de juliol de 2011

Rap a la catalana

Una recepta clàssica que hem modificat una mica afegint-hi les gambetes i canviant els pèsols per mongetes, però es tractava de buidar una mica el congelador i això és el que hi havia.

Ingredients (2 persones):
2 cues de rap
1 patata grossa
5 o 6 gambes (de les congelades en el nostre cas)
pèsols (ho vàrem canviar per mongeta verda)
1 ceba
2 tomàquets
1 got de vi blanc
farigola i llorer
pebrot escalivat (opcional)

per la picada:
5 o 6 ametlles
uns brins de safrà

Començarem per a fer un sofregit; tallarem la ceba molt petita i molt fina i la deixarem coure amb l'oli en una cassola. Hi afegim la farigola i el llorer. Quan sigui cuita la ceba, hi afegim el tomàquet ratllat i sense la pell. Deixem que es concentri. Hi afegim el got de vi blanc i deixem que es cogui i s'evapori l'alcohol.
Quan la salsa sigui ben concentrada, hi afegim aigua i la patata tallada a daus. Quan comenci a ser cuita la patata, hi afegim la mongeta tendra, els trossos de rap. Preparem la picada i l'afegim uns 5 minuts abans de coure. Al mateix moment, hi afegirem les gambes. Deixem que acabi de fer xup-xup i ja es podrà servir.

1 comentari:

Dolça ha dit...

Que bo aquest plat, malgrat els canvis deguts al congelador, jejej.
Jo també l'estic buidant una mica i faig cada invent ;-) però alguns surten be i tot!

PTNTS
Dolça

Seguidors