Aquesta recepta la vàrem trobar ja fa un grapat d'anys en un llibre de l'escriptor Nestor Lujan sobre la història de la gastrònomia. En concret, sortia a l'apartat sobre la cuina a l'epoca dels grecs i els romans i parlava de l'escriptor Apici, famòs pel seu llibre "De re coquinaria", o sigui, "l'art de la cuina", el receptari més àntic que es coneix a Occident. Aquesta recepta sembla ser que surt tal qual al llibre! es boníssima, senzilla i el producte principal està en plena temporada.
Ingredients (1 persona):
800 g de pèsols sense pelar
1 ou dur
1 ceba
sal i pebre negre
oli i vinagre.
Tallem ben petitona la ceba i la deixem macerar en vinagre i aigua a parts iguals per treure-li la fortor un parell d'hores. Piquem l'ou dur i el reservem. Desgranem els pèsols i els bullim amb aigua i sal. Els colem. Barregem els pèsols amb l'ou dur picat, la ceba (ja escorreguda del vinagre) i amanim amb sal i pebre negre al gust i un raig d'oli. I ja podem dir que em dinat com un emperador romà!
2 comentaris:
Una amanida fantàstica!! sana i nutritiva!! m'encanta!!
Bellissima ricetta! Brava!
Publica un comentari a l'entrada