dilluns, 11 d’abril del 2011

Poleà


Durant una visita a Huelva vàrem tenir l'oportunitat de provar aquestes postres típiques de la zona de Riotinto: la poleà en el restaurant Epoca, especialitzat en cuina de la comarca de les mines. El propietari molt amablement es va oferir a enviar-nos la recepta perquè les poguéssim fer a casa també. Un plat molt senzill, però molt gustós i ideal pels amants de la matafaluga.

Ingredients (3-4 cassoletes):
1 vas de cubata de llet
1 cullerada sopera de farina (ben plena)
1 cullerada sopera i mitja de sucre
la pell d'una llimona
1 cullerada de cafè plena de matafaluga
1 branqueta de canyella
1 vas tipus canya de cervesa ple d'oli
1 llesca de pa "serrano" (com que no en teníem vàrem fer servir de pagès).

Primer de tot, posem al foc la llet amb la pell de la llimona, el sucre i la canyella, deixem que s'infusioni be sense arribar a bullir. Quan estigui a punt de bullir, de fet, la traurem del foc, la colem per treure-li la canyella, la llimona i si ha fet algun tel. Ho tornem al foc i hi afegim a poc a poc la farina mentre barregem constanment amb un batedor. Cal remenar i mantenir-la a foc baix fins que sigui espessa.
Mentrestant posem en una paella l'oli i quan sigui calent, hi afegim el pa tallat a dauets. Quan el pa sigui torrat, apaguem el foc i encara calent l'oli, hi afegim la matafaluga. Deixem que es coguin una mica els granets. Encara amb l'oli calent, ho anirem afegint a la crema a poc a poc i barrejant constanment fins que la crema absorbeixi tot l'oli.
Llavors ho aboquem en cassoletes de crema i ho deixem refredar. Ho podem servir amb canyella en pols pel damunt. Es mengen fredes o calentes.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Ostres, no coneixia aquest postre, però amb el gustet de la matafaluga segur que m'encanta!
Petons
Sandra

Unknown ha dit...

que curiós, no ho havia sentit mai! :) té bona pinta!

Smetelig ha dit...

Pues no lo conocía, habrá que incarle el diente

Gemma ha dit...

Jo tampoc coneixia gens aquestes postres. Han de ser ben antigues, sembla un dolç d'aprofitament, amb pocs recursos però super bo!

Seguidors