divendres, 1 d’abril de 2011

Byessar (pure de faves marroquí)

Avui li toca el torn a una recepta treta de llibre "sabores de Marruecos" de C. Ferguson, que em vaig comprar després d'un viatge per aquelles terres. Malgrat siguin les faves l'ingredient principal no es pot dir que sigui un plat de temporada, doncs aquestes no són les "nostres" faves fresques si no que són seques i per tant, requereixen la típica preparació de tots els llegums secs: posar-los en remull unes hores abans.

Ingredients (4 persones):
250 g de faves seques
2 alls picats
1 culleradeta de llavors de comí
sal i oli
farigola al gust

Posem les faves en remull el dia abans, i les deixem durant unes 12 hores. Passat aquest temps, treure-les de l'aigua del remull i passar-les a una olla amb molta aigua freda, suficient per cobrir-les generosament 4 o 5 dits. Afegir-hi el comí i l'all. Quan sigui cuit, escorreu-les i passeu-les pel túrmix, juntament amb una mica d'oli, d'aigua de la cocció, la farigola, sal i si ho volem, una mica més de comí. Servir fred, amb un raig d'oli pel damunt i empolsinar també una mica de comí i de farigola. Es serveix amb torradetes amb pa de pita.

4 comentaris:

Mandarina ha dit...

molt bo!!! :)

Delicias y Senderos ha dit...

Boníssim!!! M'ha agradat moltíssim.

Petons!!!

ornella ha dit...

Google mi traduce fagioli ma a me sembrano fave, giusto? Adoro queste stupende ricette, grazie! Un abbraccio

ornella ha dit...

Grazie! Buon fine settimana!

Seguidors