divendres, 6 de maig del 2011

Savarín

La recepta d'avui és un clàssic de la reposteria: un savarin; una mena de tortell sucós i amarat d'almívar! obligatori llepar-se els dits després de menjar-lo.. la recepta preveu fer l'almívar amb licor, però si no es vol, perquè hi ha mainada a casa o simplement no ens agrada es pot canviar per una mica de suc en tetrabrick o ampolla de la nostra fruita preferida.

Ingredients (6 persones):
150 g de farina
275 g de sucre
1 dl de conyac o un altre licor
15 g de llevat de forner
2 ous
50 g de mantega

per decorar:
cireres confitades
meló confitat
100 g de confitura d'albercoc

Es posa la farina en un bol, fem un clot al mig i hi posem el llevat amb dues cullerades d'aigua tèbia. Desfem el llevat, afegim 25 g de sucre i 2 ous. Barregem bé tot amb una espàtula de fusta o similar.
Quan tinguem la pasta lligada, hi afegim la mantega fosa però no calenta. Tornem a treballar-ho perquè es barregi bé.
A part, untem un motllo en forma de corona molt bé amb mantega. El posem a la nevera, quan sigui ben freda la mantega, el treiem, tornem a untar amb més mantega i i espolsem farina pel damunt de forma que quedi tot el motllo amb una fina capa de farina.
Aboquem la pasta al motllo, ho tapem amb un drap de cuina i ho deixem en un lloc tebi fins que la pasta hagi doblat el volum.
Ho posem al forn ja calent a 180º fins que la pasta sigui rossa.
Mentrestant, prepararem l'almívar amb 500 cc d'aigua i 250 g de sucre que deixarem bullir durant uns 5 minuts (el sucre l'haurem posat en fred a l'aigua). Passat aquest temps, el traiem del foc i hi afegim el licor.
Un cop cuit el pastís encara calent, el desenmotllem i el posem a la plata on el servirem. Amb l'ajut d'una cullera sopera, anem regant el savarín amb l'almívar. Repetim fins que el pastís hagi absorvit tot l'almívar i ja no n'admeti més.
A part, preparem una decoració tallant les cireres i el meló confitat al nostre gust.
També escalfarem una mica la confitura i la colarem perquè ens quedi ben fina.
Quan el pastís sigui fred, pintem amb la confitura tota la superfície perquè ens quedi brillant i decorem amb la confitura

5 comentaris:

Unknown ha dit...

nyam nyam, quina temptació! :D
Una salutació,

No tot són postres ha dit...

L'altra dia en vaig menjar per postres i el vaig trobar boníssim. M'ha encantat trobar la recepta!

PTNTS
Dolça

Cristina ha dit...

És el meu gran pendent...gràcies per donar aquesta recepta tant ben explicada.

Ornella ha dit...

Non l'ho mai assaggiato ma spero di poterlo preparare prestissimo! Stupendo! Ciao buon fine settimana!

La cuina de l'Eri ha dit...

Fet! M'encanta aquesta obligació de llepar-se els dits!!!! Petons

Seguidors