diumenge, 24 de juliol de 2011

Badocs arrebossats

Els badocs són la flor del carabassó; era una menja popular a la Garrotxa, tot i que una mica oblidada i fa uns anys alguns restaurants ho varen tornar a posar de moda. De totes maneres no es gaire fàcil trobar al mercat els badocs, així que si un dia en veieu , no us ho penseu i proveu aquest plat!

Ingredients (2 persones):
8 o 9 badocs
farina
aigua
1 ou (la clara només)
sal i oli

Netejarem els badocs, treient-lis el pistil i els sèpals amb molt de cura, perquè els pètals són molt delicats.
Prepararem la pasta per arrebossar barrejant aigua i farina amb una mica de sal, ens ha de quedar una consistència fluïda però no líquida. Batem la clara a punt de neu i la barregem amb la pasta d'arrebossar. Arrebossem a la pasta els badocs i els tirem a la paella amb l'oli ben calent.
Deixem que es fregeixin com si fossin bunyols . Quan tinguin color, treiem els badocs i els deixem damunt d'un paper de cuina perquè n'absorveixi l'excès d'oli. I ja els podem servir.

2 comentaris:

La cuina de l'Eri ha dit...

Hola,
Fa anys que vaig tastar-los i em van encantar. Aquí no es troben amb facilitat, has d'anar a la Boqueria a comprar-ne. Un luxe de plat! Petons

Coses de Llàbiro ha dit...

Sempre fas servir ingredients sorprenents, no en tenia ni idea de que es deien així!
Sempre m'han cridat l'atenció, ja he vist que l'Eri diu que s'han de comprar a la Boqueria.

Seguidors