dimecres, 13 de juliol de 2011

Coca de ceba i pebrots a la menorquina

Una altra recepta de coca amb verdures, aquest cop, hem fet servir una nova recepta per la pasta de la coca amb molt bons resultats. Origen? un pica-pica de comiat de curs, amb una de les participants portant aquesta coca deliciosa...es clar, no ens vàrem poder estar de preguntar-li la recepta! I aqui la tenim, directament de la illa de Menorca a la nostra taula.

Ingredients (2/3 persones):

per la pasta:
1 tassa de cafè gran d'oli
1 tassa de cafè gran d'aigua
farina, la que admeti (aprox. uns 200 g)
sal
mig sobre de llevat tipus royal

pel farcit:
2 tomàquets madurs
1 ceba mitjana
3 pebrots verds italians
julivert

Tallem les verdures molt petites, els tomàquets amb pell i tot! i reservem. Tallem el julivert, molt i molt petit i també el reservem.
En una gibrell o similar, barregem l'oli, l'aigua, la sal i comencem a afegir-hi farina. Quan comenci a estar lligat, hi afegim també el royal. Seguim afegint-hi farina i treballant la pasta, fins que ens quedi lligada i fina.
Amb l'ajut d'un corró extenem la pasta damunt una llauna per anar al forn. Repartim les verdures pel damunt, el julivert per damunt les verdures i ho amanim amb sal i un raig d'oli.
Enfornem a 180º fins que la pasta sigui cuita al gust. Aproximadament pot tardar una mitja hora.
Al treure la coca del forn, hi tornem a tirar un bon raig d'oli i ja podem servir-la.

5 comentaris:

ornella ha dit...

Che meraviglia...è tipo pizza!! Molto gustosa complimenti! Anirac se ti fa piacere ho lasciato qualcosa per te nel mio blog! Un abbraccio

Els fogons del pare ha dit...

Aquesta coca té molt bona pinta. Us en va sobrar un tallet?

Dolça ha dit...

Només puc dir ooooohhh, que bona!
Ara venen tant de gust aquest tipus de coques per o sopars informals...

PTNTS
Dolça

Con Pan y Vino ha dit...

Per un àpat informal és el millor!!

Mandarina ha dit...

quina bona pinta! a mi m'encanta tota classe de verdures, i així presentada... waw, boníssima!!! :D

Seguidors